15 Temmuz Şehitler Anıtı’ndan Atatürk Sahil Parkı’na Mehteran Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan “Türkiye Yüzyılının Kahramanları İçin Buluşuyoruz” isimli programa, MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, BBP Gölbaşı İlçe Başkanı Hakan Lale, İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Doğan, Ülkü Ocakları Gölbaşı İlçe Başkanvekili Özer Polat, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özden Cengiz Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz,  protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler, ilçe protokolü, meclis üyeleri, STK'lar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanları” 15 Temmuz Anma Programı kapsamında İstanbul’da yaptığı konuşma canlı bağlantıyla izlendi. Sonrasında İlçe Müftülüğü'nün İmam-hatipleri Kuran-ı Kerim okudu.

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, 15 Temmuz FETÖ hain saldırısına korkusuzca direnen, kanının son damlasına kadar mücadele ederek destan destan büyüyen aziz şehitlere Allah’tan rahmet dilerken, zulüm dolu o gecede fedakârca, kahramanca işgalcilerin karşısına dikilen gazilere ve büyük Türk milletine şükran ve saygılarını sundu. Başkan Şimşek, "Bizleri karanlığa boğmak isteyen o kirli zihniyetin hain emellerini topyekün bertaraf ettiğimiz o destanın üzerinden tam 7 yıl geçti. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bilge Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendilerin cesaretleri ve dik duruşları, milletimizin sağduyusu ve meydanlara inip gösterdikleri takdire şayan mücadeleleri, güvenlik güçlerimizin vatandaşlarımızla birlikte hainlere karşı koymalarıyla şer odaklarının hain planları suya düştü.” dedi. 

“O gece canla başla mücadele eden bir ilçenin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum.”

Başkan Şimşek konuşmasını, “Vatan müdafaasını kanlarıyla, canlarıyla verenler, demokrasinin zaferini elleriyle, yürekleriyle ilan ettiler. O gece canla başla mücadele eden bir ilçenin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. 15 Temmuz zaferini yüreğiyle yazan ve bu hilal uğruna can veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Kıymetli gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bizim ne kaybedecek vatanımız, ne bölünecek milletimiz, ne de yıkılacak bir devletimiz vardır. Türk Milleti hiçbir zaman vatansız, bayraksız, ezansız kalmayacak ve ebediyete kadar var olacaktır." diyerek noktaladı.

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, konuşmasında “Milli iradeye karşı ihanet eden, devleti ve milleti yok sayan bir ihanetin sonucunda vatandaşlarımızın ortaya koyduğu çok önemli bir zaferin 7. yıl dönümünde beraberiz. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, kıymetli gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum. Allah bir daha böyle ihanetleri bize göstermesin.” dedi.

 

Konuşmalar sonrasında Kuran-ı Kerim Tilaveti ve ilahiler okundu. Ardından 15 Temmuz Sinevizyon Gösterisi düzenlendi. Ankara Osmanlı Mehteran Takımı, Kaya Kuzucu, Şerif Saka ve İsmail Altunsaray'ın sahne almasıyla devam eden program, sabahın ilk ışıklarına dek sürecek demokrasi nöbetiyle sonlanacak.