GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-10-2022 19:18

GÖLBAŞI’NA REKOR BÜTÇE

Gölbaşı Belediyesi 2023 Mali Bütçesi Meclisten Geçti

GÖLBAŞI’NA REKOR BÜTÇE

Gölbaşı Belediyesi 2023 Mali Bütçesi Meclisten Geçti

Gölbaşı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, gerçekleşti. Gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantıda; 2023 yılı Gölbaşı Belediye Meclisi’nin performans programı ve bütçe görüşmeleri yapıldı.

Meclis üyelerinin yanı sıra birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda; Gölbaşı Belediyesi’nin 2023 yılında Gölbaşı için yapacağı tüm çalışmalar için hedeflenen bütçe ortaya konuldu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in yönetiminde gerçekleşen toplantıda, 2023 Mali yılı tahmini bütçesi 988 milyon 880 bin TL olarak  oy birliği ile meclisten geçti.

“HALKIMIZ İÇİN EN DOĞRUSUNU YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek yaptığı açıklamasında; 2023 yılı bütçesinin hazırlanmasında emeği geçen müdürlere, personele ve emeği geçen herkese teşekkür ederek:

“2023 yılı bütçesinin 988 milyon 880 bin TL olmasının sebebi ile ilgili şunları söylenilirim. Gölbaşı bir kasaba belediyesi değil, büyüyen ve metropol bir ilçedir. Gecen yıl tahmini bütçemizin gelir kısmında yüzde 73 oranında gerçekleşti. Buda şunu gösteriyor Gölbaşı Belediyesi sizlerin de desteği ile güzel işler başarmaya devam ediyor. 7 Ekim ile baz alındığında yüzde 73 önemli bir orandır. Yıl sonuna kadar tahmini bütçemizin yüzde yüzünü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bizim almış olduğumuz kararlar sapmıyor. Sağlam ayakları yere basan sağlam bütçeler yapıyoruz. Gider kısmında ise bu oran yüzde 77’dedir. Yapılan her güzel iş Gölbaşı halkına yapılıyor. Bütçelerimizi denk bir şekilde yapıyoruz. Har vurup harman savurmuyoruz. Vatandaşlarımız ve halkımız için en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 “GÖLBAŞI FESTİVAL ALANI GİBİYDİ”

 Bütçe görüşmelerinde konuşmalar gerçekleştiren Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Spor Kompleksinde, oynan spor müsabakaları ile festival tadından bir hafta sonu geçtiğine dikkat çekerek,

“Gölbaşı Uluslararası Bilardo Kompleksinde, Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. Etap Müsabakaları, Bölgesel Amatör Lig 5. Grup 2. Hafta maçında Gölbaşı Belediye Spor, Gölbaşı Stadyumu’ndaki maçta Karabük İdman Yurdu ile 1-1 berabere kaldı. Bilardo ve futbolun yanı sıra basketbolda da Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler, Ankara derbisinde Ankaragücü Mamak Belediyesi’ni 89-82 yenerek Türkiye Basketbol Ligi 2022-2023 sezonuna evinde galibiyetle başladı. Gerçekten alan festival alanı gibiydi. On binler alanda çok güzel bir gün geçirdiler. Gölbaşı cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Herkes ilçemize geliyor”

“ANKARA CADDESİ’Nİ SİL BAŞTAN YAPILIYOR”

Ankara Caddesi’ni sil baştan yenileyen Gölbaşı Belediyesi, asfalt çalışmalarının ardından, kaldırım yenileme çalışmasını da hızla sürdürüyor. Yapılan çalışmada park etme sorunu nedeniyle esnafın sıkıntı yaşadığına dair eleştirilere de cevap veren Başkan Şimşek “Burası Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi ve Kent Meydanı Projesidir.  Hangi ülkeye giderseniz gidin meydanlara araçlar girmez. Yol güzergahı üzerinde olması bunu değiştirmez. Bizde bu sorunu gidermek adına eski belediye binasının bulunduğu alana 2 katlı otopark yapacağız ve bu sorunu çözeceğiz.  Araç sirkülasyonu olan yerde iş az olur. Ama insan sirkülasyonu olan yerde iş çok olur. Orası meydan alanı olacak oraya ne kadar çok insan çekebilirsek esnafımızın işi de o kadar çok olacaktır. Biz her zaman esnafımızın yanındayız olmaya da devam edeceğiz. Biz o caddede binlerce metrekare granit taş yaptırdık. Çok güzel bir cadde ortaya çıktı” dedi.

“İKİ PROJENİN YAPILACAĞI ARAZİLERDE VASIF DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI”

Yeni Sanayi Sitesi ve Cumhuriyet Köy Projesinin yapılacağı arazilerde vasıf değişikliği Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandığını vurgulayan Başkan Şimşek, “Bu iki projenin yapılacağı alan meraydı. Bunların mera vasfı kalktı ve bu alanlar hazineye geçti.  Devlet bu alanları tahsis edebilecek. Ayrıca o alanların otlakıye parası ve imar planında yapılması gerekiyor. Bunlar belli bir süre alıyor. Ortada yanlış bir anlaşma var. Hemen sanayi taşınacak diye bir şey yok şu anda ortada. Sadece arazilerin vasfı değişti” dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA “BERBER KARTI”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek son olarak mecliste bir öneride bulunarak, Gölbaşı’nda yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların berber ihtiyaçlarının Gölbaşı Belediyesi tarafından karşılanması için çalışma başlatılmasını istedi.

65 yaş üstü vatandaşlara ‘Hilal Kart’ benzeri bir kartın hazırlanması için talimat veren Başkan Şimşek, “Vatandaşlarımız kısıtlama olmadan istedikleri berberde tıraş olmaları için bir kart hazırlayalım. Zaten Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğümüz, engelli, bakıma muhtaç vatandaşlarımız için evlerinde bu hizmeti veriyor. Bu kart ile 65 yaş üstü tüm vatandaşlarımıza bu hizmet verilmiş olacaktır”

Başkan Şimşek’in, açıklamasından sonra Gölbaşı Belediyesi tarafından bu konuda en kısa zamanda çözülmek üzere çalışma başlatıldı.  

AdminAdmin