Gölbaşı Kırgızları AkKalpak Kültür ve Eğitim Derneği tarafından “Kırgız Dili Eğitimi Kursu” düzenleniyor. Dernek Başkanı Moşal Güven’den edinilen bilgilere göre, söz konusu eğitim programı; Kırgızistan–Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ), Ulupamir Mahallesi Muhtarlığı ve Gölbaşı Kırgızları AkKalpak Kültür ve Eğitim Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıyor.

Güven, eğitimlerin Kırgızistan–Türkiye Manas Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü ile Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından online olarak yürütüleceğini ifade etti.
Kursa kayıt sürecinin başladığını belirten Güven, Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Kırgızlar ile Türkiye Türkü vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Kursun 31 Ocak 2026 tarihinde başlayacağı ve 1 Mart 2026 tarihinde sona ereceği bildirildi.

 Programı başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise Kırgızistan–Türkiye Manas Üniversitesi tarafından sertifika verileceği kaydedildi.