Ak Parti Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf İslam Kurtoğlu, yaklaşan genel seçimler öncesinde bir yazı kaleme aldı.

2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin önemine değinen Yusuf İslam Kurtoğlu’nun yazısının tamamı;

Bilindiği üzere ülke siyaseti çok hareketli ve hararetli günlerden geçmektedir. Vatandaşlarımızın önümüzdeki 5 yıl süre ile devletimizi yönetecek Cumhurbaşkanını ve Milletvekillerini seçeceği çok kritik bir öneme sahip seçimlere 1 ay süre kaldı. Bu süre zarfında 6 – 7 Şubat depremleri nedeniyle önceki yıllardaki gibi mitingleri afiş ve bayrak çalışmalarını eskisi gibi göremesekte yerel siyasetçilere çok büyük görev düşüyor. Biz Gölbaşı halkı olarak Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın birlikteliğinin ve başarısının en güzel örneğini sergiliyoruz diye düşünüyorum. Bunda da en büyük pay kuşkusuz Ak Parti Ankara İl Başkanımız Sayın Hakan Han ÖZCAN’a ve Gölbaşı Belediye Başkanımız Sayın Ramazan ŞİMŞEK’e aittir.

Cumhur İttifakının birlikteliğiyle en güzel ve özel projelerin nasıl başarılabildiğine Gölbaşı’mızda şahitlik ediyoruz. Ramazan ŞİMŞEK başkanımız 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde seçilip mazbatasını aldıktan sonra hiç boşa vakit geçirmeden gece gündüz Gölbaşına neler katabiliriz, Gölbaşını nasıl hak ettiği yere ulaştırabiliriz diye bıkmadan yorulmadan çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Seçimlerde verdiği sözleri hatta daha fazlasını teker teker yerine getirerek milletin gönlünde sağlam bir yer edindi. Kiminin evladı, kiminin kardeşi, biz gençlerinde her daim abisi olmayı başardı. Yaptığı eserler kadar samimiyeti ve kibirden uzak yapısı ile tüm Gölbaşılılarla bir ve beraber olmayı başardı.

Büyük Gölbaşı Kent Merkezi projesi, spor tesislerinin restore edilerek daha konforlu şekilde hizmete sunulması, Mogan Gölü kıyı şeridi düzenlemesi ve bisiklet yollarının yapılması, Tulumtaş Mağarasının turizme açılması, Modern Kurban Kesim Alanı yapılması, ilçemizde bulunan hemşehri derneklerine yer tahsis edilerek kültürlerinin yaşatılmasına imkân tanınması, Uluslar arası Bilardo Salonu, Buz pateni ve dağcılık tesisi, Nostaljik Tramvay Projesi gibi birçok eser hizmetinin yanı sıra çok sayıda sosyal ve kültürel çalışmayı 4 yıl gibi kısa bir zamana sığdırmayı başarabildi.

Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için gece gündüz demeden çalıştığına şahitlik ediyoruz. Bazıları gibi sadece seçim zamanında ortaya çıkanlar gibi değil, her zaman Cumhur İttifakı ilkeleri çerçevesinde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor. Cumhur İttifakının başarısı için ter dökmeye, Gölbaşımızda rekor oy kazandırmaya çalışıyor. Sefer bizden Zafer Allah’tan mottosuyla görevini tam ve eksiksiz yapabilmek için hem belediye işlerine hem seçim işlerine koşuşturuyor. Bu temposuyla biz genç siyasetçilere örnek olurken, görevini yapmayan, gerekli özeni göstermeyen ya da görevini ihmal edip başka işlerle uğraşan siyasi parti temsilcilerine de görevlerini hatırlatıyor.

Ramazan ŞİMŞEK başkanımız bu özverisiyle her türlü teşekkürü hak ederken, yaklaşık 1 yıl kalan 2024 yerel seçimlerinin de en iddialı adayı olduğunun ve ittifak içinde rakip tanımayacağının ittifak dışı rakiplerini ise fazlasıyla zorlayacağının işaretlerini veriyor. Cumhur İttifakının en başarılı temsilcisi olması hasebiyle ben de kendisine teşekkürü bir borç bilirim. İttifak olarak birlikte; Doğru Zaman Doğru Adam, Adayımız Belli Kararımız Net Diyoruz ve Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilebilmesi, Cumhur İttifakının ise TBMM de en güçlü şekilde temsil edilebilmesini sağlamak için bıkmadan yorulmadan çalışacağımızın sözünü veriyoruz.