Gölbaşı Belediyesi tarafından hizmete açılan İkram Çeşmesi’nden ücretsiz çorba alan, işine veya okuluna giden vatandaşlar soğuk kış günlerinde içini ısıtıyor.

Ramazan Şimşek’in Gölbaşı Belediye Başkanlığı görevine gelmesiyle faaliyete geçirdiği İkram Çeşmesi büyük ilgi görüyor. Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen çeşmeden her gün onlarca kişi çorba içerek içini ısıtıyor.  Kent estetiği ve Osmanlı mimarisine uygun olarak tasarlanan ‘İkram Çeşmeleri’nden isteyen herkes ücretsiz olarak faydalanabiliyor. İkram Çeşmesi Üniversiteler bölgesinde 2 noktada ve Park Eymir Toplu Konutlar meydanında, hafta içi her gün hizmet veriyor.

Soğuk kış günlerinde sıcak çorbayla içlerini ısıtan vatandaşlar, Başkan Ramazan Şimşek’e teşekkür etti.

“Halka hizmet Hakk’a hizmet”

Atalarımızdan gelen imaret (aşevi) geleneğini günümüzde de yaşatmaya çalıştıklarını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Günün ilk ışıklarıyla işlerine, okullarına giden vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Gölbaşı’nın 3 noktasında faaliyette geçirdiğimiz, İkram Çeşmesi ile çorba ikram ediyoruz. Hem paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz, hem de vatandaşlarımızın hayır duasını alıyoruz. 2 bine yakın kişi ücretsiz çorba hizmetimizden yararlanıyor. Halka hizmet Hakk’a hizmet anlayışıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.