MHP Genel Başkan Yardımcısı, Karakaya “14 Mayıs Türkiye’nin Kader Seçimi’dir”

Gölbaşı Belediyesi, Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna iftar programı düzenledi

Gölbaşı Belediyesi’nin “Şehit yakınları ve Gaziler” onuruna düzenlediği iftar programına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin verdiği mesajında “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan bir seçimle karşı karşıyayız. Bu bir yönetimi belirleme seçimi değil. Bu çok daha ötesinde anlamlar taşıyan bir seçimdir. Türkiye’nin kader seçimidir. Dış politika, ekonomi, sanayi ve eğitimde istikamet seçimidir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, açıklamalarına şöyle devam etti;

 “Cumhuriyet Halk Partisinin temsilcisi, bir kanalda belediyelere atanan kayyumları eleştiriyor.  Kayyumları geri döndürecekmiş, bu devlet neden kayyum atadı ona bakmıyor.  Atanan kayyumlarda belediyelerinin tüm imkanlarını terör örgütü PKK’ya sevk ettiğini bilmiyor. Orada şehit olan evlatlarımızın, mayına basan evlatlarımızın çoğunun belediyelerin iş makinalarıyla döşenmiş mayınlar olduğunu idrak etmiyorlar. PKK’nın Kandil dağına insan kaynağı sağlamak için belediyelerin ne işlev gördüğünü, belediyelerde işe alınanların oralara gönderildiğini kimse konuşmuyor. Devlet bunun tedbirini alıp kayyum atıyor. Ses başka yerden geliyor.  Önümüzde bir secim var bu seçimde kimin ne yapacağını dinliyoruz. HDP ile beraber açılım yapacaklarmış. Daha sonrada birlikte yöneteceklermiş. Neyin karşılığında yapıldığı çok açıktır. Bayrak için şehit oldu bizim çocuklarımız. Bayrak, özgürlük ve bağımsızlık olmadan dinde olmuyor. Namusta olmuyor.”

Türkiye’nin terör örgütü olan PKK ile mücadelesinde değinmen MHP Genel Başkan Yardımcısı, Karakaya, “Biz 1978 yılından beri bölücü bir terör örgütü olan PKK ile mücadele ediyoruz. 40 yılda 40 bin insanımızı şehit verdik. Allah onlardan razı olsun. Allah sizlerden de razı olsun. Onlar şehit oldukları andan itibaren Türk milletinin evladı haline geldiler. Biz onlara çok şey borçluyuz. Belediye başkanımızın dediği gibi bugün buradaysak, hayattaysak onların sayesinde. Biz MHP olarak şehitlerimizin, gazilerimizin her zaman yanındaydık, yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise, kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla örnek olan şehitleri ve gazileri asla unutmayacaklarının altını çizerek şunları söyledi:

“Kıymetli hemşehrilerim bugün çok anlamlı bir ortamda, birlikte iftarımızı yapıyoruz. Aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Ramazan ayımız mübarek olsun. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Şimdi bugün burada, bu iftarda bulunabiliyorsak şehitlerimizin sayesinde. Mekanları cennet olsun. Sizler de aileleri olarak bizim her zaman baş tacımızsınız” dedi.

Gölbaşı Belediyesi’nin “Şehit yakınları ve Gaziler” onuruna düzenlediği iftar programına, MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, MHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Karakurt, İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, şehit yakınları ve gaziler katıldı.