Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kamu Araştırmaları Vakfı tarafından yürütülen ‘Akıllı Kadınlar Akıllı Şehirler Projesi’ kapsamında Gölbaşı Belediyesi’nin iş birliğiyle teknik liselerde okuyan veya mezun olalı 2 yıl olmuş kız öğrencilerin istihdamı için akademi açılacak.

Gölbaşı Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı’na tam destek verdi.

Projeyle, Gölbaşı’ndaki meslek liselerinin Bilişim Teknolojileri alanlarında eğitim almakta olan veya son 2 yıl içerisinde mezun olmuş ve istihdamda olmayan kız öğrencilerin ‘akıllı şehirler’ temasına yönelik olarak istihdam edilebilmeleri amaçlanıyor. Akıllı Şehirler teması adı altında Coğrafi Bilgi Sistemleri, Bilgi Güvenliği, Akıllı Ulaşım, Akıllı Alan Yönetimi konularında eğitim alacak olan öğrencilere yönelik akademi kurulacak.

4 gün Avrupa gezisi fırsatı

Kurulacak olan akademide tamamı kız öğrencilerden oluşacak kursiyerlere 192 saat eğitim verilecek. Eğitim alacak olan kız öğrenciler, Gölbaşı İlçesinde ve Ankara genelinde Bilişim Teknolojileri alanında lise son sınıfta okuyan veya son 2 yıl içerisinde mezun olmuş ve istihdamda olmayan öğrenciler arasından seçilecek.

Projede Ankara genelinde tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri yer alacak.

Her gruptan kendi alanlarında Akıllı Şehir Çözümlerine yönelik olarak 1 proje üretmeleri beklenecek ve eğitim süresi boyunca firmalarla görüşülerek en az 4 öğrencinin istihdam edilmesi sağlanacak.

4 alanda Türkiye genelinde yapılacak yarışmada birinci ve ikinci olan 8 öğrenci, 4 günlük Barselona gezisi faaliyetlerine katılacak, Akıllı Şehir uygulamalarını yerinde görme fırsatı bulacak.