Çalışmaları tamamlanan Gölbaşı 100. Yıl Buz Pateni ve Tırmanma Salonu, Ankara’nın Başkent Oluşunun 100. yılında 13 Ekim Cuma günü açılıyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in Turizm Kenti, Sanayi Kenti, Tarım Kenti, Öğrenci Kenti olmasının yanında Spor Kenti olarak da altını çizdiği Gölbaşı’na dev bir tesis daha kazandırılıyor.

“Gölbaşımızı sporun kalbi yapacağız” diyen Ramazan Şimşek’in talimatlarıyla tamamlanan 100. Yıl Buz Pateni ve Tırmanma Salonu, Ankara’nın Başkent Oluşunun 100. Yılı olan 13 Ekim Cuma günü saat 14.00’te açılacak.

Buz Pateni ve Tırmanma Salonu, tırmanma duvarı, dağcılık alanı, buz pateni pisti ve buz pateni seyir alanı, fuaye, kafeterya ve mutfak, bay-bayan giyinme odaları, antrenör ve yönetim odaları ile açık otopark alanı ile vatandaşlara ve sporculara hizmet verecek.

Bin 500 metrekarelik alana yapılan salonda Türkiye Buz Pateni Federasyonu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu’na ait sporcular antrenman yapabilecek.

“Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açmaya devam ediyoruz”

7’den 70’e tüm vatandaşları spora yönlendirmek, aynı zamanda sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamak amacıyla pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Şimşek “2019 yılında göreve geldiğimizde Gölbaşı’nı sporun kenti yapacağımızı söylemiştik. Çok şükür attığımız adımlar ve açtığımız tesislerle hem ulusal hem uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açmaya devam edeceğiz. Buz Pateni ve Tırmanma Salonu’nda da nice sporcuların yetişeceğine inanıyorum. İnşallah cuma günü tesisimizin açılışını yaparak Gölbaşı’na kazandıracağız. Ankaralı ve Gölbaşılı hemşerilerimizi tesisimize bekliyoruz” dedi.