Gölbaşı Belediye Meclisi gündem maddelerinin okunmasının ardından meclis gündem dışı konuşmalarla sona erdi.

Mecliste gündem dışı söz alan CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak CHP grubu adına söz aldı. Aralık ayındaki özel günlere dikkat çeken Çakmak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 4 Aralık Madenciler Günü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı. “27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişi Kurtuluş Savaşı dönemindeki en önemli olaylardan biridir” dedi.

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Savaş Mülazımoğlu ise 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında; “2016 yılında İstanbul'da  terör örgütü PKK tarafından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 39'u emniyet mensubu 47 kişinin şehit edildiği, 243 kişinin de yaralandığı olayda ve 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri’de, çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 15 asker, toplam 55 kişi menfur saldırılara hedef olmuştu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.

AK Parti Gölbaşı Belediye Meclis Grup Başkanvekili Fatih Yaşlıoğlu da “2023 yılının son meclis toplantısındayız inşallah verimli bir yıl geçirmişizdir. 2024 yılının da tüm islam alemine, ülkemize, vatanımıza hayırlara vesile olmasını dilerim. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum. Önceki dönem belediye başkanlarımızdan hepimizin Cevdet amcası şuan yoğun bakımda kendisine rabbimden acil şifalar diliyorum.” dedi.