10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yerel gazetecilerle kahvaltıda buluşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, gazetecilerin önemli bir kamu görevini yerine getirdiğini belirterek “Basına özgürlük alanı oluşturduk. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şeffaf bir yönetim anlayışını benimsedik.” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yerel gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.  Kahvaltı programına MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan ve ilçede faaliyet yürüten gazeteciler katıldı.

Konuşmasına Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Başkan Şimşek, gazeteciliğin çok sesliliğin ve demokrasinin gelişmesinde önemli bir meslek olduğunu ifade etti.

Gazetecilerin, vatandaşların sözcüsü olduğunun altını çizen Başkan Şimşek “Asla basına yönelik bir kısıtlamaya gitmedik tam tersine özgürlük alanı oluşturduk. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şeffaf bir yönetim anlayışını benimsedik. Siz değerli basın mensuplarının tüm sorularına yanıt veriyoruz.” dedi.

Başkan Ramazan Şimşek, Gölbaşı’nda yapılan güzel projelerin kamuoyu tarafından duyulması gerektiğini vurgulayarak “Seçim döneminde söz verdiklerimizin yüzde 98’ini gerçekleştirdik, seçim beyannamemizde olmayanları da yaptık. Belediyede kiralık araç kalmadı, ilçemize turist geliyor, Tulumtaş Mağarası'nı kazandırdık, daha birçok projeye imza attık. Adaylığımız açıklandıktan sonra elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. 5 yıl daha göreve geldiğimizde Gölbaşı’mızın eksiklerini tamamlayacağız. Gölbaşı, gelişiyor bunun arkasında durmalıyız.” diye konuştu.

Vatandaşlara ucuz konut projesi

Gölbaşı’nın tüm ana sorunlarının çözüldüğünü belirten Başkan Şimşek, konut sorununu çözmek içinde harekete geçtiklerini ifade ederek “TOKİ’nin karşısında 250 dönümlük arazimizi imara açarak vatandaşlarımıza ucuz konut kazandırmak istiyoruz. İnşallah 2024’ün ikinci 6 ayında 750 konutluk projemizi başlatmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“5 yıl daha kaybetme lüksümüz yok”                                                                                                         

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin de programda yaptığı konuşmada gazetecilerin gününü kutladıktan sonra 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerle ilgili mesaj verdi.

Musa Şahin, Cumhur İttifakı olarak Gölbaşı başta olmak üzere Ankara’nın 25 ilçesini kazanmak için hazır olduklarını belirterek,  “ Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanacağız. Ankara 5 yıl kaybetti, bir 5 yıl daha kaybetme lüksümüz yok” diye konuştu.

“Cumhur İttifakı olarak hareket edeceğiz”

AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan da kahvaltı programında yaptığı konuşmada “Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz.  Basın emekçileri özellikle yerelde zor bir meslek yapıyor.  Kısıtlı imkânlarla işlerini yürütmeye çalışıyor.  Allah kolaylık versin.  Sadece siyasetçi olarak değil ağabeyiniz kardeşiniz olarak da beraberiz. “ dedi.

Akceylan yerel seçimlerle ilgili ise şunları söyledi:

“Yerel seçimlere Cumhur ittifakı olarak ortak giriyoruz. Ankara’da da Cumhur ittifakı olarak ortak hareket edeceğiz. Gölbaşı’nda MHP çatısı altında seçime gireceğimiz görünüyor.   Açıklanacak adayımızla birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz.  Geçtiğimiz 5 yılda birçok hizmeti halkımıza sunduk. Tek eksiğimiz olan büyükşehri de cumhurbaşkanımızın açıklayacağı adayla birlikte kazanacağız.”

Program, Başkan Şimşek ve katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.