Gölbaşı Belediye Başkan adaylığı için başvurusunu yaptıktan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden Ersin Pehlivan, teşkilat ziyaretlerini de gerçekleştirdi. Pehlivan önce MHP İl Başkanı Alparslan Doğan’ı makamında ziyaret etti. Pehlivan, İl Başkanı Doğan ile başvuru sürecinden adayların açıklanacağı tarihe kadar geçecek sürede yapılması gereken çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. İkili daha sonra ortak bir açıklama yaparak seçimlerin Türk milleti adına hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Ersin Pehlivan’ın ikinci durağı ise daha önce kendisinin de başkanlık yaptığı MHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı oldu. İlçe Başkanı Musa Şahin ile bir araya gelen Pehlivan, doğup büyüdüğü Gölbaşı’na hizmet etmek için göreve talip olduğunu belirtti. Aday adaylığı döneminde çalışmalarına başlayacağını kaydeden Pehlivan, son 5 yılda Gölbaşımız her anlamda gelişti, büyüdü “Allah’ın izni, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in takdirleri ile adaylığımız kabul görürse. Bu gelişimi Cumhur İttifakı’nın iki saygıdeğer liderinin de ifadesiyle Türkiye Yüzyılı’nda Türk Devri şiarıyla hayata geçireceğiz.” Dedi.

Aday adaylığı döneminde yoğun temaslarının olacağını kaydeden Ersin Pehlivan, “Biz Gölbaşı’nı hemşehrilerimizle birlikte yönetmeye talibiz. Bunun için öncelikle onları dinleyeceğiz. Projelerimiz onların talepleri doğrultusunda oluşacak. Sivil toplumla yakın ilişki içerisinde olacağız. Onların fikirlerini dinleyip, önerilerini değerlendireceğiz. Aldığımız her kararda Gölbaşı’nda yaşayan her bir vatandaşımızın izi olacak” şeklinde konuştu.