Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin çeşitli kademelerinde görevlerde bulunan Ersin Pehlivan, Gölbaşı Belediye Başkanlığı adaylığı için başvurusunu yaptı. Pehlivan, MHP Genel Merkezi’nde yaptığı başvuru sonrasında aday adaylığı belgesini Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’dan aldı. Ankara Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’yı da ziyaret eden Pehlivan destekleri için kendilerine teşekkür etti.
MHP LİDERİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Başvuru işlemlerini tamamlayan Ersin Pehlivan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de ziyaret etti. Bahçeli ile fotoğraf çektiren Pehlivan, doğup büyüdüğü ve farklı alanlarda hizmet ettiği ilçeye belediye başkanı olarak da vefa borcunu ödemek istediğini dile getirdi.
ERSİN PEHLİVAN KİMDİR?
1979’da Gölbaşı, Halaçlı köyünde doğan Pehlivan, ilk orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Gazi üniversitesi Çorum Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü tamamlayarak 2003-2005 arasında Hakkâri Dağ ve Komando Tugayında vatani görevini yaptı.
Lise yıllarında tanıştığı Ülkücü Hareket’te, 1999-2001 arasında Çorum Ülkü Ocakları Çorum Fakülte ve Yüksek Okul Başkanlığı, 2005-2010 arasında Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkan Yardımcılığı, 2010-2012 arasında Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanlığı, 2012-2013 arasında Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticiliği, 2013- 2014 arasında Ankara Ülkü Ocakları Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde de önemli görevler üstlenen Pehlivan, 2017-2019 arasında MHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı, 2020-2023 arasında ise MHP Ankara İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 2012-2014 arasında Gölbaşı Belediye Başkan danışmanlığı ve 2013-2014 arasında Gölbaşı Belediyespor Kulübü Başkanlığı’nda bulundu.
Özel sektörde başladığı iş hayatında çeşitli firmalarda yöneticilik yaptı. Catering, tarımsal üretim ve teknoloji alanlarındaki yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.
Sosyal sorumluluk kapsamında Gölbaşı İncek Spor Akademisi’ni kuran ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Ersin Pehlivan, Uzman Diyetisyen Başak Yılmaz Pehlivan ile evli.