Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün proje ortağı olarak yer aldığı Erasmus KA226 Programı'nın "KOVİD zamanlarında ebeveynleri desteklemek" adlı projesinin final toplantısı yapıldı.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen final toplantısına proje ortağı olan 6 ülkeden eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleştirilen toplantıda raporlama süreci, ebeveynlerin eğitimi ve gelişimi gibi konular ele alındı.

Çalışma öncesi ve sonrası yapılan anketler sonucunda projenin amacı olan Covid-19 döneminde ebeveynleri destekleme projesinin önemli ölçüde katkı sağladığı belirtildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Işıl Korkmaz, “Eğitim kalıp öğretilerle çok uzun yıllar boyunca devam ettirildi. Gerek ülkemizde gerekse dünyanın her yerinde ancak son zamanlarda dünyanın değişmesiyle birlikte gördük ki kalıp öğretilerin ötesine gecen bir eğitim metodu geliştirmeliyiz. Gerek pandemi ve diğer afetler bize bu süreci daha hızlı yönetmemizi ve öğrencilerimiz, toplumuz ve ailelerimizin daha esnek eğitim-öğretim yöntemlerini öğrenmesi gerektiğini ortaya çıkardı” dedi.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz ise “Dijitalleşen dünyada çağın gerekmişlerine ayak uyduran çocuk ve genç neslimiz için teknolojik öğrenme araçlarını öğrenmek ve biz eğitimciler açısında bu teknolojik donanıma sahip olmak zorunluluk haline gelmiştir. Yakın zamanda geçirdiğimiz ve etkilerini tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve ilçemizde de hissettiğimiz covid-19 salgını genç nesilleri, okulları ve eğitimi aniden dijital dönüşüme girmeye zorlamıştır. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak hazırlanan “KOVİD zamanlarında ebeveynleri desteklemek" adlı projemizde ki genel amacımız; ebeveynlerin evde öğrenim sürecini anlamaları ve çocukları evde desteklemeleri için gerekli becerileri edinmelerine yardımcı olmaktır” ifadelerini kullandı.