CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak, seçime ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi hakkında açıklamalarda bulunan Çakmak, iki büyük seçimin ardından CHP’liler tarafından parti yönetiminin her yerde eleştirilmesine tepki gösterdi.

CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak “Herkes kendi açısından haklı olabilir çünkü seçim kazanamadı ‘CHP’ ama bizim daha da büyük olan gerçek bir sorunumuz var. Oda biz tartışmayı ve eleştiriyi sokakta, sosyal medyada linç kültürüyle yapıyoruz. Bunu gören halkta bize oy vermiyor” dedi.

Parti içinde birlik ve beraberlik ortamının tekrarda sağlanması gerektiğini belirten Çakmak “‘Kendi içinizde kavga ediyorsunuz. Birlik beraberlik yok sizde’ diyorlar, sağ partilerin dışarıda ve sosyal medyada tartıştığını gördünüz mü? Onlar kendi içinde hesaplaşırlar, biz ise durmadan bir birimizle her ortamda tartışıyoruz. Lütfen artık biraz sükûnet. Herkesle parti için de hesaplaşalım ‘Gideceği gönderelim, geleceği de getirelim’” ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak açıklamalarına şöyle devam etti;

“Partili olmayanlara da malzeme veriyoruz bütün TV’ler CHP’yi tartışıyor buna mahal vermememiz lazım. Lütfen Cumhuriyetin kurucu sigortası olan partimizi sosyal medya ve TV’lerde tartışmayalım. Tam birlik beraberlik içinde olma zamanımız”