2024 Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi partilerde belediye başkan aday adayları bir bir gün yüzüne çıkmaya başladı.

CHP’de Gölbaşı Belediye başkan adaylığı için kıran kırana bir aday adaylığı süreci yaşanması bekleniyor.

Gölbaşı Belediye başkanlığı aday adaylığı için şimdiden etkili ve güçlü isimler kamuoyunda konuşulmaya başlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kimin aday olacağı en çok merak edilen sorulardan biri oldu. Gölbaşı’nda oy potansiyeli bakımında en güçlü partilerden biri olan CHP’de aday merakla bekleniyor.

Özellikle genel başkanlık seçimleri sonucunda partinin yeni liderinin Özgür Özel olmasıyla birlikte CHP'de yeni bir dönem başladı. Değişimcilerin kazandığı süreçle birlikte Önceki dönem ilçe başkanı Engin Eren'in elinin güçlendiği ve parti içinde bir numaralı aday konumuna geldiği kamuoyunda konuşuluyor.

Özellikle ilçe başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyunu yüzde 19,77’den yüzde 28,18’e çıkararak yüzde 9 oranında artış sağlayarak rekor kırmasında parti tabanında Engin Eren’in belediye başkan adaylığı için ön plana çıkarıyor.

Eren'in, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından değişim çağrısı yaparak istifasını sunması ve beklenen değişimin gerçekleşmesi de partililerin ve Gölbaşı halkının Eren’e olumlu yaklaşmasının bir diğer nedeni haline geldi.

Eren'e, CHP'nin belediye başkan adayı olması içinde hem partililerden hem de halktan adaylık baskısı yapıldığı da kamuoyunda sıkça dile getirilirken, Engin Eren'in de bu olumlu hava karşısında adaylık için olumlu bir karar vermesi bekleniliyor.