Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gölbaşı’nda MHP’de belediye başkanlığı yapmış olan Yakup Odabaşı’nı CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı olarak göstermesine partiler tepki vermeye devam ediyor.

Belediye Başkanlığına aday adayı olan Engin Eren, yaptığı açıklama ile karara tepki göstermiş ve partinin kararını gözden geçirmesi gerektiğini ifade etmişti.

Açıklamanın ardından CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Sinan acar, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

 Acar sosyal medyada yaptığı açıklamada; “Bazı şeyleri hayatınızdan çıkarmayı göze almadığınız sürece, kaybedeceğiniz tek şey kendinize olan saygınız olur” dedi.

CHP Genel Merkezinin aldığı kararı eleştiren Sinan Acar, partinin ön seçim yapması gerektiğini vurgulayarak; “Genel Merkezimiz Belediye Başkan adayı ve meclis üyelerini belirlemek için sandık koyup, ön seçim yapma sürecini başlatıp, adaylarını belirleme yoluna gitse idi, kırgınlıklar ortadan kalkar, kendi seçtikleri adaylarının arkasında kenetlenirlerdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Gölbaşı üyelerini yok sayanlar bilmelidirler ki Gölbaşı’nda başarıyı yakalamak ne kadar mümkündür. Dilerim yanılan bizler oluruz. 

Bu süreçte Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalmak kaydı ile parti üyeliğinden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca CHP Gölbaşı eski ilçe başkanı ve CHP Gölbaşı belediye başkan aday adayı Engin Eren, CHP Gölbaşı eski belediye başkanı Erdal Eren başta olmak üzere birçok kişinin karara tepki olarak parti üyeliğinden istifa ettiği söyleniyor.