CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Engin Eren, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim’inin ardından “Değişim” nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

CHP İlçe Başkanı Eren, “Aldığım istifa kararın arkasındaki neden başarısızlık değil, sadece ve sadece “Değişim” isteğidir.” dedi.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Engin Eren, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla istifa ettiğini açıkladı.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Engin Eren açıklamasında “Aldığım istifa kararın arkasındaki neden başarısızlık değil, sadece ve sadece “Değişim” isteğidir. Bu kararı vermemdeki en büyük nedenlerden biri de Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Kuşoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamadır. Sayın Kuşoğlu, geçmişte Abdüllatif Şener’in kurduğu Türkiye Partisi’ne, ardından da Cumhuriyet Halk Partisi’ne kapağı atmış, deyim yerindeyse paraşütle partimizin çatısına indirilmiş bir kişidir. Yani geçmişinin hiçbir yerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nın kırıntısı bile yoktur. Yaptığı son açıklamalarla tüm Cumhuriyet Halk Partilileri kızdırmış ve adeta yediği kaba pisleyen Abdüllatif Şener'i partimizin içine sokan Kuşoğlu, verilen zararın en büyük sorumlusudur. Bu kişinin, partimizde işgal ettiği o şerefli makamı hemen terk etmesi ve istifa etmesi gerekmektedir.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi için değişimin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Engin Eren, “Tabii ki bu da yetmez. Partimizin öz evladı Beylikdüzü İlçe Başkanlığı sonrası, yüzde 30 olan oy oranımızı yüzde 50.8’e taşıyarak Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilen, daha sonra da halkımızın şerefli oylarıyla 2 kez üst üste İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Sayın Ekrem İmamoğlu'ndan da özür dilemesi gerekmektedir. Bu da yetmez. Hayatının her noktasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin ruhunu hissederek yaşayan, Cumhuriyet Halk Partimizin önceki dönem Grup Başkanvekili, şu an Grup Başkanı olan Sayın Özgür Özel'den de af dilemesi gerekmektedir. Değişim ancak bu şekilde başlayabilir. Savaş meydanlarında kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Kuvayi Milliye'nin özüdür. Bu özü içinde hissedemeyen kişilerin de Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeri yoktur. Sizlerin değişimden anladığınız sadece mutasyondur. Biz hücresel değişiklikten bahsediyoruz. Tepeden aşağıya kadar yapılacak bir “Değişim” istiyoruz. “Bu geminin kaptanı benim!” diyen, gerçek değişime direnen zihniyetin “Değişimini” bekliyoruz. Bizler değişimin, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan başlamasını istiyoruz. Ben ve benim gibi düşünen herkesi, partimizden, yani Cumhuriyet Halk Partisinden ihraç da edebilirsiniz. Ancak bizlerin içindeki Cumhuriyet Halk Partisi ruhunu söküp asla alamazsınız. Bizler, değişim için devrime inanan Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız. Asla yolumuzdan dönmeyiz. Asla eğilip bükülmeyiz. Asla başımızı önümüze eğmeyiz.” diye konuştu.