CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol Gölbaşı ilçe Örgütünü ziyaret etti.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Gölbaşı İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek partililerle ve aday adayları ile bir araya geldi.

Partililere yönelik bir konuşma yapan Ümit Erkol yerel seçimlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Gölbaşı'nda seçim kazanabilecek parti dışından dahi olsa siyasi aktörlere açık olduklarını açıkladı.

Hedeflerinin Ankara Büyükşehir, Yenimahalle, Çankaya, Elmadağ’ı yeniden kazanarak, yanına da Gölbaşı, Mamak, Etimesgut gibi ilçeleri eklemek olduğunu belirten CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, “Genel olarak baktığımızda birçok ilçede seçimi kazanmak için çeşitli alternatiflerin olduğunu görüyoruz” dedi.

“İLK HEDEFİMİZ PARTİ İÇERİSİNDE OLAN ARKADAŞLARLA BU SÜRECİ GÖTÜRMEK”

Amaçlarının yıllarını Cumhuriyet Halk Partisine vermiş ve partinin içinde geçirmiş kişilerle bu seçimi kazanmak olduğunun altını çizen İl Başkanı Erkol, “Ama bir yandan da yalnızca Cumhuriyet Halk Partisinin ilçe ve il örgütü değil genel merkezimizle ve dün Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak açıkladığımız Sayın Mahsur Yavaş’la da bir diyalog sürdürüyoruz. Yanı Ankara’da seçim çalışmaları bir masanın dört ayağı gibi dört ayaklı ilerliyor. Nihai karar il yönetim kurulumuzca verilecek. Ama üç ayağın üçü ’de önemli, ilçe örgütümüz, Sayın Mahsur Yavaş’ın görüşleri ve kuşkusuz Sayın Genel Başkanımızın da görüşleri kıymetlidir. Biz bu üç ortamda bize gelecek görüşleri toplayıp partinin en yararına olacak seçimi yapacağız.  Bir kere daha söylüyorum amacımız ilk hedefimiz olabildiğince Cumhuriyet Halk Partisine üye olan ve parti içerisinde olan arkadaşlarla bu süreci götürmek”

“KİŞİ BAZLI İŞ BİRLİKLERİNE AÇIĞIZ”

Yerel seçimde iş birliklerine açık olacaklarını belirten CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol “İş birliklerine, lokal iş birliklerine ve ülkeyi kapsayacak iş birliklerine ve bazen de kişi bazlı iş birliklerine açık bir şekilde iş birliklerine açık bir seçim stratejisi yürüteceğiz. Kapılarımızı ne bizim dışımızda ki siyasi partilere nede bizim dışımızda ismi gecen veya ismi şimdi geçmeyen ama konuşulabilecek siyasi kişisel aktörlere de bütünüyle kapatmış değiliz. Ülkenin ve partinin en yararına olabilecek şekilde bu tercihlerimizi kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler 'Yakup Odabaşı' isminin CHP’de aday olarak konuşulduğu sorusuna CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol şu yanıtı verdi;

“Ne ilçe örgütünde ne il örgütünde isim noktasında tartışma olmadı. Başvurular yeni sonuçlandı. Yöntem olarak da Genel Merkez başvuran bütün isimlerle ilgili anket yapıyor. Öncelikle bize aday başvurusu yapan arkadaşlar o ilçenin kamuoyuna sunuluyor. Onlardan birisi öne çıkıyor mu, bu seçimi alabiliyor mu önceliğimiz bu. Bunun cevabı evet olarak çıkıyorsa zaten başka bir aday konuşması olmayacak. Buradan istenilen bir sonuç çıkmıyor gibi görünürse şayet o zaman başka isim ve öneriler gündeme gelebilir”

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol Gölbaşı ilçe Örgütünü ziyaretinin ardında Gölbaş’ında esnaf ziyareti gerçekleştirdi.