Ankara Üniversitesi kampüsü önünde gazetecilerin ve yetkililerin bindiği tramvayın vatman koltuğuna Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek oturdu. Başkan Şimşek tramvayı Gölbaşı Belediyesi önünde ki durağa kadar kullandı. Test sürüşü yapılan tramvayı gören vatandaşlar da hayırlı olsun dileklerinden bulunarak, Başkan Şimşek’e destek verdi.

Test sürüşü başlamadan önce basın mensuplarına açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ankara’da Nostaljik Tramvay Hattına sahip tek ilçe Gölbaşı olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri tarihten itibaren hedefledikleri tüm projeleri yaptıklarını belirten Şimşek, "Seçim beyannamemizin dışında olanları da yapıyoruz. Bunlardan biri de Nostaljik Tramvay Hattı Projemizdi. Projemizde ki amaç hem tramvayı Gölbaşı’na kazandırmak hem de öğrencilerimizin kent merkezine inmelerini sağlayıp, merkezde ki halkımızı da üniversiteler caddesine çıkmasını sağlamaktı. Böylelikle hem esnafımıza katkı sağlanacak hem de Gölbaşı’na gelen öğrencilerimize Gölbaşı’nı tanıtmış olacağız." dedi.

Ankara’da Nostaljik Tramvay Hattına sahip tek ilçe Gölbaşı olduğunun altını çizen Başkan Şimşek, “Ankara’da yaşayan tüm hemşerilerimizi Gölbaşı’na davet ediyorum. Güzel bir hizmet oldu. Ankara’mıza ve Gölbaşı’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Nostaljik Tramvay Hattı Projesi çerçevesinde 'Mogan ve 'Eymir' isimli iki tramvay yer alacak. Bir hafta sürecek olan test sürüşünün ardından Nostaljik Tramvay Hattı tam olarak faaliyete geçecek.

Gölbaşı Belediyesince hayata geçirilen Nostaljik Tramvay Hattı Projesi 8 istasyondan oluşacak. Ana hat yaklaşık 2800 metre, depo bağlantı hattı da yaklaşık 300 metre olarak belirlendi. Nostaljik Tramvay Hattı toplam uzunluğu 3,1 kilometre olacak.

Tramvay hattı üzerinde Üniversiteler, Kaymakamlık, Adliye, Tapu, Vergi Dairesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlık Ocağı, okullar, Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi kapsamındaki Merkez Meydanı, Jandarma ve Belediye Binası bulunuyor.