Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin, Kasım ayı birleşiminde Bala Belediyesi’nin 2024 Mali yılı tahmini bütçesi kabul edildi.

Bütçenin onaylanmasının ardından Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, kürsüden meclis üyelerine teşekkür ederek konuşma yaptı.

Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, göreve geldikleri ilk günden bu yana yorulmadan, usanmadan, dinlenmeden ilçeye hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bala’da gerçekleştirdikleri projeleri anlatan Başkan Ahmet Buran, "Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Buran “Belediye Araç Envanterimize 30 yeni araç kazandırdık. Asfalt emisyon tesisimizi kurduk. Köylerimize asfalt atıyoruz beş köyümüz kaldı. Onları da yaparak köy içi yollarımızı asfaltla buluşturacağız. İki yıl içerisinde bala merkez dahil 5 mahalle ve 8 köyümüzü doğalgaz ile buluşturduk. Ankara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulumuzu Bala’mıza kazandırdık. Ankara’da ilk olan Flake Yem Tesisimizi yaptık. Kentsel Dönüşüm Projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Pazar yerini yeniden düzenleyerek, etrafını kapattık. Tohum eleme tesisini yaptık. Yarı olimpik yüzme havuzumuz yüzde 95 bitti. Dört hemşerimize ev yaptık. Köy konakları yaptık” ifadelerini kullandı.

Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran açıklamalarını şöyle sonlandırdı; "Hedefimiz ilçemize kalıcı eserler bırakmak için elimizdeki tüm imkanları seferber edip, Beytülmalı koruyarak asıl sahibi olan vatandaşımıza hizmet olarak döndürmek. 2024 Bütçemiz Bala'mıza ve Ankara'mıza hayırlı uğurlu olsun. Türkiye Yüzyılında Balamızı yeni hizmetler ve yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz."