Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gölbaşı Belediyesi’nin girişimleriyle turizme kazandırılan Tulumtaş Mağarası’nı gezdi. Mağaradaki çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Ersoy, Başkan Şimşek’e böyle bir güzelliği turizme kazandırdığı için teşekkür etti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in girişimleriyle 1992 yılında Ankara Çevre Yolu inşası için işletilen taş ocağında yapılan çalışmalar sırasında keşfedilen Tulumtaş Mağarası turizme kazandırıldı.

Dünyada gezilecek yerler listesine giren Tulumtaş Mağarası’nı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ziyaret etti. Bakan Ersoy’u, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Nail Akça, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, başkan yardımcıları ve birim müdürleri karşıladı.

Bakan Ersoy, doğal güzellikleri ile kendisine hayran bırakan, farklı bölümlerde ve farklı yoğunluklarda sarkıtlar, dikitler, akmataşlar ve kenartaşlara ev sahipliği yapan Tulumtaş Mağarası hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı, yatay mağara olma özelliği taşıyan, oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan Tulumtaş Mağarası’nda çalışmaların devam ettiği bölümlerinde de incelemelerde bulundu.

“Ramazan Şimşek başkanımıza teşekkür ediyorum”

Mağarayla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy “Bugün Gölbaşı’nda doğa harikası olan bir mağarayı ziyaret ediyoruz. Tarihçesine baktığımızda geçmişi 5 milyon yıl öncesine dayanan bir mağaradan bahsediyoruz. Son 1 milyon içerisinde de oluşumu hızlanmış. Çevre yolu inşası sırasında keşfediliyor ve doğal sit alanı ilan ediliyor. Gölbaşı Belediyesi’nin girişimleriyle de turizme kazandırılıyor. Muhteşem bir güzellik abidesi. Bu bölge aslında arkeolojik bir bölge çok sayıda höyük bulunuyor. Belediyemiz, mağaranın turizme kazandırılması için yoğun çaba harcadı. Ben bu çabalarından dolayı Ramazan Şimşek başkanımıza teşekkür ediyorum. Ankara’nın merkezinde çok güzel bir yerin turizme kazandırılması için çok büyük çaba sarf ettiler. Geçtiğimiz aylarda burası hizmete girdi, çok ciddi turizm potansiyeli var. İnşallah biz Turizm Geliştirme Ajansı’yla birlikte buranın yoğun tanıtımı yapılarak, daha fazla ziyaretçi ve çekim noktası olması için gerekenleri yapmayı planlıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak başkanımızın yanındayız.” diye konuştu.

“Her hafta ziyaretçi sayısı artıyor”

“4 yıl önce bakanımızı ziyaret ettiğimizde buradaki projemizi anlatmıştık, kendisi bize destek oldu” diyen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek   “Bu mağaramızı turizme kazandırmaya, kimse cesaret edemiyordu. Gölbaşı’na hizmet etmiş her belediye başkanının vaatleri arasında yer almış ancak kimse cesaret edememiş. Biz sayın bakanımızdan cesaretimizi aldık ve çalışmalarımıza başladık. Şu an Türkiye’ye, Ankara’ya, Gölbaşımıza ve dünyaya güzel bir eser kazandırdığımızı düşünüyoruz. Burası dünya turizmine kazandırdığımız bir yer oldu. Her hafta gelen ziyaretçi sayısı artıyor. Gelen insanlar, çok memnun olarak ayrılıyor. Burayı bakanlığımızın destekleriyle daha genişleteceğiz. Turizm Geliştirme Ajansı aracılığıyla yapılacak tanıtımların ardından ziyaretçilerin de daha da artacağına inanıyoruz.” dedi.

Başkan Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

“Asıl önemli olan konulardan birisi de şu; Gölbaşı bir üniversite kenti, 6 tane üniversitemiz mevcut. Özel okulların yüzde 80’ini de Gölbaşı’nda. 30 bin üniversite öğrencimiz var, özel okullarla beraber 70 bin öğrenciyi barındırıyoruz. Bakanlığımızın destekleriyle Gölbaşı Belediyesi olarak, ilçemize bir de Devlet Tiyatrosu’nu kazandırıyoruz, protokolümüzü yaptık. Sayın bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Sinema salonlarımızı da yaptık. Öğrencilerimizi artık tiyatro ve sinemayla da buluşturacağız.”

Tulumtaş Mağarası giriş ücreti olarak yetişkinlerden 30 TL, öğrencilerden ise 15 TL alınmaktadır. Gaziler, şehit ve gazi yakınları ile 0-6 yaş arası çocuklar Tulumtaş Mağarası’nı ücretsiz olarak gezebilmektedir.