Tivi6 ekranlarında yayınlanacak olan “Bahadır Bulut ile Doksan+VAR” programının lansmanı, 25 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşti…

 

Türk televizyonlarında ilk kez yayınlanacak olan programı, Türkiye Halı Saha Federasyonu Başkanı, Mengü Spor Kadın Futbol Kulübü Kurucu Başkanı aynı zamanda Futbol Hakemi ve spor yazarı olan Bahadır Bulut hazırlayıp sunacak…

 

Programın ilk bölümü öncesinde Tivi6 kanalının Balgat yerleşkesinde gerçekleşen lansmana futbol camiasından iş dünyasına, STK’dan basın mensuplarına çok sayıda ünlü isim katılım gösterdi.

 

Programı hazırlayıp sunacak olan Bahadır Bulut’un yaptığı açılış konuşması ile başlayan lansmana; Tivi6 Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Küçükyılmaz ile Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Küzülyılmaz, Sivil toplum kuruluşlarının duayen ismi TUSİAV Yönetim Kurulu Bakanı Veli Sarıtoprak ile eşi Nermin Sarıtoprak, BJK Kongre Üyesi Alves Kablo Ampute FK Başkanı Hikmet Alabıcak, Teknik direktörler Metin Diyadin ile Murat Hacıoğlu,  Ampute millî takım kalecisi ve kaptanı Bülent Çetin, TUSİAV Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Platformu Başkanı Kutlu Tamay ile eşi Aysu Tamay, komedi sanatçısı Hakan Çankaya ile Beyza Şahin, ŞİİRDER Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci-Yazar Ömer Faruk Arlı, Bahadır Bulut’un aile fertleri ile diğer konukların yanı sıra basın mensupları katılım gösterdi.

 

Bahadır Bulut açılış konuşmasında; Dünya devletleri arasında 4. büyük güç sayılan medyanın, halka yapılan en büyük hizmet sektörü olduğunu belirterek, gündem belirleme yetkisinin büyüklüğüne değindi. Bulut, konuşmasını, sporun centilmenliğe, dostluğa ve barışa bir çağrı olduğunu, kendilerini geliştirmiş iş ve spor dünyasının liderleri olarak spora ve sporcuya destek vermenin, insanların spora bakışını nasıl olacağını anlatmanın ve onları doğru yönlendirmenin en büyük hizmet olduğunu vurgulayarak sürdürdü.

 

“20 yılı aşkın bir süredir devam eden hakemlik deneyimiz ile futbola hizmet etmeye devam ederken, haftalık köşe yazılarımızla sporun sorunlarını dile getirmeye çalıştık. Son çeyrek yüzyılda sıkıntılar yaşayan kız çocuklarımızın elinden tuttuk ve onları futbolla buluşturmak için Mengü Spor Kadın Futbol Kulübünü kurduk. Yetinmedik, Halı Saha Federasyonu kurduk.

 

Bugünden itibaren de TİVİ 6 ekranlarından haftalık yayınlanacak olan, “Bahadır Bulut ile Doksan + VAR” isimli programla sporun lokomotiflerini ağırlayacak, sorulmamış sorular yöneltecek ve cevaplar arayacağız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Daha sonra kürsüye TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak geldi ve “Çağdaş demokrasilerde 5 güç olduğunu, bunların; yasama, yürütme, yargı, medya ve sivil toplum kuruluşlarının olduğunu belitti. “Çağdaş demokrasiler, beş güç ile yönetilir. Bunların içerisinde “medya” çok önemlidir. Tivi6 bu boşluğu doldurdu.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Lansmana katılanlar arasında yer alan Teknik Direktör Metin Diyadin “Kendi branşımız olan futbol adına, “Fair Play” içinde kalmak koşulu ile seviyeli programlara her türlü desteği vereceğiz.” derken, Murat Hacıoğlu “Bahadır Hocanın, başarılı işler yapacağına inanıyor ve güveniyoruz.” diyerek verdiği sözü deklare etti.

 

BJK Kongre Üyesi Alves Kablo Ampute FK Başkanı Hikmet Alabıcak, “Türk futboluna değişik bir bakış açısı getireceğine inanıyorum” derken, Türkiye Ampute Millî Futbol Takımı kaptanı ve kalecisi Bülent Çetin “Köklü kulüplerin bulunduğu Ankara'mızda değerli yorumların yapıldığı ve kritiklerin değerlendirdi programın faydalı olacağına inandığını” belirtti.

 

TUSİAV Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Platformu Başkanı Kutlu Tamay, futbol konusundaki bilgi birikim ve deneyimlerin yansıtılacağı programı keyifle izleyeceklerini belirtirken, Yetenek Sizsiniz programlanandan herkesin yakından tanıdığı komedi sanatçısı Hakan Çankaya, konuşmasının ardından, konukların ricası üzerine birbirinden güzel taklitleri ile geceye renk kattı.

 

ŞİİRDER Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci-Yazar Ömer Faruk Arlı basına verdiği demeçte; Bahadır Bulut’un yol arkadaşları olduğunu hatırlatarak, “ŞİİRDER Yönetim Kurulunda Başkan Vekilliğini soyunmuş durumda olan Bahadır hocamız, son çeyrekte birçok projeye imza attı; özellikle kız çocuklarına yönelik gerçekleştirmiş olduğu projede Mengü Spor Kulüp Başkanlığı’ndan sonra Halı Saha Federasyon Başkanlığı ile yeşil sahalarda hakem statüsündeki başarısını bugün bu programla taçlandırmış durumda ve Tivi6'ya transfer oldu ve çok önemli bir programa daha imza attı. Kendisinin hazırlayıp sunacağı “Bahadır Bulut ile Doksan+VAR” programı yerelde Başkent Ankara'ya, genelde ise Türk sporuna hizmet edecektir.” diyerek kendisine duyduğu inancı yineledi.

 

Futbol Hakemi Kubilay Karademir ise,  Bahadır Bulut’un kendisine şimdiye dek hakemlik mesleğinde ağabeylik yaptığını ve bunun çok değerli olduğunu vurguladıktan sonra “Onun için bu akşam, burada yanındayız!” dedi.

 

Katılımcılar arasında yer alan Burcu Şahin, Ankara'nın böyle bir programa ihtiyacı olduğunu, kadınların futbola olan iğsin arttıracağını ifade etti.

 

Bahadır Bulut’un yetişmesinde söz sahibi olan annesi Hacer Bulut ile erkek kardeşi Burak Bulut’da bu sevince ortak olurken, yaptıkları demeçlerde, Bahadır Bulut’a başarılar dilerken, programı en güzel şekilde yöneteceğinden emin olduklarını ifade ettiler.

 

Lansman, Bahadır Bulut’un,  Tivi6 Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Küçükyılmaz’a spora ve sporcuya verdikleri değer ile yaptıkları doğru ve tarafsız habercilik anlayışından dolayı yaptığı teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

 

Her hafta Pazar akşamı yayınlanacak olan “Bahadır Bulut ile Doksan+VAR” programının ilk hafta konukları: Teknik Direktörler Metin Diyadin ile Murat Hacıoğlu, BJK kongre üyesi ve Alves Kablo Ampute Futbol Kulübü Başkanı Hikmet Alabıcak ile Ampute Milli Takım kaptanı ve kalecisi Bülent Çetin oldu…