Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 103’üncü yıl dönümü bir gün önce Beynam’ da kutlandı.

Beynam Atatürk Tarih ve Kültür Evi’nde yapılan törene MHP Genel Başkan Yardımcısı  Mevlüt Karakaya, İlçe Kaymakamımız Ramazan Yıldırım,İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Esra Demirtaş Karabağ, TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Sadık Piyade, AK Parti İlçe Başkanı  Mehmet Tümer ve İlçe Yönetimi, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Tanrıverdi, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri yönetimleri, Kurum Amirleri, Meclis Üyelerimiz ve Muhtarlar katıldı.

Törene, Beynam Emine Erişen İlkokulu öğrencilerinin sunduğu gösteriler renk kattı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Seymen ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi.

Törende bir açıklama yapan Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesi yolunda Ankara’ya gelişinin 103. yılı kutlu olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi, millî mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Milli Mücadelenin merkezi olacak olan Ankara yolunda bir gece fırtınaya yakalanırlar. Beynam Köylüleri Atatürk’ün fırtınada yola çıkmasına müsaade etmezler ve heyeti köyde bir gece misafir ederler. Atatürk de bu vefakarlık örneğine, ilk meclis seçimlerine adaylığını Bala ilçesinden koyarak karşılık verir.