Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yıl dönümü kapsamında Gölbaşı ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Kaymakamlık ve Gölbaşı Belediyesi çelenklerinin anıta konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde ki etkinlik ise Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma İnönü Ortaokulu Öğretmeni Şule Yiğit tarafından yapıldı.

Program akabinde İnönü Ortaokul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı gösteri sunumu ile devam etti. Oratoryo gösterisi ve seğmen gösterisi düzenlendi.  Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi'nin 104. yıl dönümü kutlama programı toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi. Program sonunda protokol üyeleri tarafından Atatürk Portreleri Sergisi gezildi.

Programa; Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Kaymakam Refiki Ejder Şahin, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Nail Akça, siyasi parti ilçe başkanları, Belediye Başkan ve Meclis Üyesi Adayları, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yonca Çavuşoğlu,STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.