Ankara’nın Bala İlçesinde, Bala Belediyesi tarafından Ankara Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Ankara'nın ilk Flake Yem Üretim Tesisi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran’ın ekonomiye katma değer sağlamak için hayata geçirdiği projelerden biri olan Flake Yem Üretim Tesisi hızla yükseliyor.

Bala Bahçekaradalak yol ayrımında inşaatı süren ve çalışmaların yaklaşık yüzde 40’nin tamamlandığı tesisin hizmete girmesinin ardından Bala ve çevre ilçelerde üretilen arpa, yulaf ve mısırdan flake yem üretilebilecek.  

Bala Belediyesi tarafından 500 metrekare kapalı alan üzerinde kurulacak olan Flake Yem Üretim Tesisinde saatte 10 ton yem üretimi gerçekleştirebilecek.  Tesis ile birlikte tarım işletmelerinin ürettiği tahılın kalitesi artıracak ve hayvancılık işletmelerinin de yem giderlerinde yaklaşık %50'ye varan tasarrufu sağlayacak.

Flake Yem Üretim Tesisi ilgili açıklamalarda bulunan Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran, İlçeye yeni eserler kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Tarımın temelini oluşturan toprağımızın bereketini değerlendirerek sürdürülebilir bir tarım anlayışını benimsiyor; çalışmalarımızı bu kapsamda sürdürüyoruz. Balâ Flake Yem Tesisimiz ilçemize, Ankara’mıza hayırlı olsun” dedi.