Pursaklar Belediyesi tarafından  Mimar Sinan Mahallesinde yapımı tamamlanan Mimar Sinan Kapalı Pazar Alanı ve Ticaret Merkezi açıldı.

Pursaklar Belediyesi tarafından, vatandaşların büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan içerisinde; mağazalar, fırın, dükkânlar, kapalı pazar alanı, düğün salonu, kapalı otopark, oto yıkama vb. gibi bölümlerin yer aldığı Pursaklar Mimar Sinan Kapalı Pazar Alanı ve Ticaret Merkezinde ilk Pazar yapıldı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin,  açılışı gerçekleştirilen Modern Kapalı Pazar Alanında pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, 2 bin 200 metrekare ve 60 tezgah kapasiteli Mimar Sinan Kapalı Pazar Alanında estetiği ön plana çıkarttıklarını söyledi.

Başkanı Ertuğrul Çetin “Bugün güzel bir günü birlikte yaşıyoruz. Mimar Sinan kapalı Pazar alanımızın ilk günü, göreve geldiğimizden beri yaptığımız dördüncü kapalı Pazar alanı. Her yaptığımız pazarda mutlaka bir temayı ön plana çıkartıyoruz. Estetik ve kullanışlı olması bizim için önemlidir. Madem bir hizmet yapıyoruz. Bunu en kullanışlı, estetik ve güzel şekilde yapalım dedik. Bu pazarımızda da bunu yaptık. İçerisinde kapalı otoparkı olan asansör sistemi ile çöplerin tahliye edildiği ve insanların ferah ve aydınlık bir alanda alışveriş yaptığı bir mekan yaptık. Tek tip tezgah uygulaması yaptık. Pazarcı esnafımızın kılık kıyafeti düzeni elbette bunlar bütün pazarlarımızda var ama tek tip tezgah uygulaması yaptık. Çok nizami bir hal aldı. Bugün ilk gün olması dolayısıyla esnafımızda maliyetine satış yapma kararı aldı” dedi.

Başkanı Ertuğrul Çetin son olarak 4 buçuk yılda 160 tane eser yaptıklarını belirterek, bütün eserlerinde sanatsal dokunuşu ön plana çıkarttıklarını söyledi.

Vatandaşlar ve pazarcı esnafı da yapılan hizmetten memnun olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’e teşekkür ettiler.

Vatandaşlardan Necla Selek “Kapalı Pazar alanın olması çok güzel olmuş ayrıca dizaynı çok güzel olmuş. Uzun zamandır açılışını bekliyordum. Çok beğendim ben” dedi.