Ankara’da yaşayan Çorumlular “Ankara Çorumlu Dernekler Konfederasyonu’nu kurarak tek çatı altında birleşti.

Konfederasyondan yapılan açıklamaya göre, Başkanlığını Gölbaşı Çorumlular Dernek Başkanı Osman Ulunç’un yaptığı Ankara Çorumlu Dernekler Konfederasyonu13 dernekten oluşuyor.

Ankara Çorumlu Dernekler Konfederasyonu, Ak Parti Ankara Milletvekili Adayı Murat Alparslan’a destek amacıyla ilk toplantısını Gölbaşı’nda gerçekleştirdi.

Toplantıya Ak Parti Ankara Milletvekili Adayları Murat Alparslan, Osman Karaaslan, Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, Ankara Çorumlu Dernekler Konfederasyonu Başkanı Osman Ulunç, Şehit ve Gazi yakınları Federasyonu Başkanı Levent Yüksel ve Çorumlu Dernek Başkanları ve yöneticileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ankara Çorumlu Konfederasyon Başkanı Osman Ulunç, Ankara’da yaşayan Çorumluların birlik ve beraberlik sağlaması adına yeni bir oluşuma gittiğini belirterek, bu oluşumun Onursal Başkanının da Murat Alparslan olduğunu söyledi.

Osman Ulunç,” Murat Alparslan’ın her daim hemşerilerinin yanındadır. 14 Mayıs seçimlerinde desteğimiz hemşehrimiz Murat Alparslan’dan yandır” dedi.  

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Murat Alparslan da toplantıyı düzenleyen Ankara Çorumlu Konfederasyon Başkanı Osman Ulunç’a teşekkür ederek, 14 Mayıs seçimlerinde tüm Çorumlulardan Cumhur İttifakına destek istedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Murat Alparslan “İşin doğrusu millet ittifakının ne projesi ne hizmeti ne vizyonu ne bu milletin derdi ile dertlenmesi, nede bu vatana hizmet etme niyeti ve kaygısı var. Tamamen mevcut hükümet gitsin ne olursa olsun telaşında ve bunu başarabilmek için pek çok benzemezi bir araya getirip, terör örgütlerine arkasını dayayarak ülkeyi bölmeye ve milletimizi karanlığa götürecek ve açıkça bunu söyleyen bir ittifak olarak seçimlere hazırlanıyor. Diğer tarafta da bu milletin derdine deva olmaya çalışan, milletin dili ile konuşan ve Türkiye hakkettiği yere getirmeye çalışan Recep Tayip Erdoğan ve ittifakı var. İşte bu yol ayrımında her birimize çok ciddi bir görev düşüyor” şeklinde konuştu.

Ak Parti Milletvekili Adayı Osman Karaaslan da ‘Dünyanın merkezi olan Çorum, Ak Parti’nin de merkezi haline gelmiş” diyerek Çorumluların Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan desteğini anlattı.

Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan yaptığı konuşmada 14 Mayıs’ta yapılacak olan genel Seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “Çorumluların her daim Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek oldu. Bu seçimde de Çorumlu vatandaşların teveccühünün bu yönde olacaktır” dedi.