Ankara Valisi Vasip Şahin, okula gelişinde bahçede öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Hacılar İlkokulu konferans salonunda düzenlenen karne Törenine, Ankara Valisi Şahin’in yanı sıra Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, öğrencilere iyi bir tatil dönemi geçirmeleri temennisinde bulundu.

Vali Şahin; “Karneler sadece bir gözden geçirme, ne halde olduğumuzu görme belgesidir, işin sonucu değildir. Güzel karnede olsa, biraz kırıkları olan bir karnede olsa bu sadece geçici bir değerlendirmedir. As olan iyi insan, iyi vatandaş olabilmektir. Eksiklikler mutlaka kapatılacaktır. Öğrencilerimiz bu kapasitede ve velilerimizde bu şuurdadır.  Asıl önemli olan Geleceğimizin teminatı olan minik yavrularımızın milli, manevi duygularla, vatan, bayrak sevgisi ve bilgi ile donatmaktır. Ben bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ama biliyorum ki bugün yaptıklarının çok daha fazlasını yapabilme kabiliyetleri, nitelikleri ve zekâları var. Kendilerine inansınlar, güvensinler o özgüveni yakaladıktan sonrada başaramayacakları hiçbir şey yok. Ama asıl hedefimiz iyi birer insan ve vatandaş olabilmektir. Onu sağladıkları zaman diğer bütün başarılar bunun arkasından gelecektir”

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, İse “Ankara geneli yaklaşık 4 bin 136 okulumuzda, 85 bin 388 öğretmenimiz ve bir milyon 408 bin 812 öğrencimiz ara tatile girdiler. Ara tatilde özellikle öğrencilerimizin vakitlerini iyi değerlendirmelerini, dinlenmelerini ve kıymetli vakit geçirmelerini bekliyoruz. Aileler ise dijital ekrandan çocukları uzak tutmalarını, onlarla nitelikli vakit geçirmelerini ve onlarla iyi bir program yaparak bu süreci dinlenmiş şekilde geçirerek, tekrar okullarımıza sağlıklı bir şekilde dönmelerini istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından okul öğrencilerinin seğmen gösterisi yapıldı. Ardından Vali Şahin beraberindeki heyetle birlikte sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı.