CHP'nin çoğunluğu kazandığı ABB Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını Mansur Yavaş başkanlığında yaptı. Toplantıda başkanvekilleri de belirlendi

Yavaş, Belediye Meclisi Konferans Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, 31 Mart'taki seçimlerin Ankara ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Yavaş'ın konuşmasının ardından, Meclisin birinci ve ikinci başkanvekillikleri, divan katipliği ve encümen üyeliklerinin belirlenmesi için kapalı zarf usulüyle oylama yapıldı.

Oylama sonucunda, Ertan Işık birinci başkanvekili, Emre Doğan ise ikinci başkanvekili seçildi. Ece Yılmaz, Mustafa Kemal Kömürcü, İbrahim Mert Bektaş, Özkan Deniz, Cem Şahin ve Evrim Küçük divan katipleri, Hüseyin Çakmak, Atilla Atalay, Tufan Vural, Okan Culha ve Özgür Tosun ise encümen üyeleri oldu. Mecliste görev yapacak ihtisas komisyonu üyeleri de belirlendi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak, “10 Nisan 2024’te yapılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Birleşimi’nde CHP Grubumuzun önergesi ve ABB Meclis Üyelerimizin takdiriyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyesi olarak seçildim. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde teveccühleriyle Belediye Meclis Üyeliğine seçilmemi sağlayan hemşehrilerime teşekkür ederim. ABB Başkanımız Mansur Yavaş’ın önderliğinde, Başkentimiz Ankara’ya hizmet etmek için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Öte yandan Meclis üyeliği dağılımı, "CHP 90, AK Parti 45, MHP 10, Büyük Birlik Partisi 1, Yeniden Refah Partisi 1 ve bağımsız 1" şeklinde oldu.