1983 yılında Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Altunçanak köyünde doğan Ahmet Özbek, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Hemşehrimiz olan Özbek, uzun yıllardır Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın İl Başkan Yardımcısı olarak görev almaktadır.

Eğitim, tarım, ajans medya ve gıda sektörlerinde yurt içi ve yurt dışında işletmeleri bulunan Özbek, aynı zamanda Gölbaşı Faktöriyel Eğitim Kurumları’nın kurucusudur.

Siyasi kariyerine 2014 yılında AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak başlayan Özbek, üç dönem boyunca Sosyal Politikalar Başkanlığı, bir dönem Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı ve iki dönem boyunca İl Genel Sekreterliği görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki tüm miting ve programlarının komite başkanlığını yürütmüştür.

Konya Selçuk Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan ve Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini sürdüren Özbek, AFAD ve yardımlar konusunda AK Parti’nin önemli görevlerini üstlenmiştir.

Gölbaşı’nın hizmetlerine özel bir ilgi gösteren Ahmet Özbek, bakanlık yatırımları ve projeler konusundaki tecrübeleriyle ilçeye hizmet etmek üzere özel olarak görevlendirilmiş ve büyükşehir meclis üyesi adayı olarak çalışmalara başlamıştır.