24 SANATÇI, MOGAN GÖLÜNDE COŞTU

 

Ankara’nın denizi Mogan gölü maviliklerinde gün batarken, “Göktürk Gezi Teknesi” nostaljik atmosferinde “Mogan’da Sanat Gecesi” ve “Slow Şarkı Klip Çekimi” programında sahne alan 24 sanatçı, mavi dalgalar arasında, yıldızlar altında coştular…

 

MOGAN GÖLÜNDE ŞARKI KLİBİ

 

Sözlerini Cafer Türkseven’in yazdığı; beste, müzik düzenlemesi ve icracı solisti Cavit Demirsoy’un seslendirdiği “Eyvah ki Eyvah” adlı slow şarkı klipinin 1. Bölümü 24 sanatçının katılımıyla Mogan gölünde çekildi. 26. Türkiye Korolar Şenliğini düzenleyen, “Türkiye Polifonik Korolar Derneği” 35 yıllık koristi Cavit Demirsoy’un armonika ve gitarla seslendirdiği Mogan’da ki klip çekimine Cafer Türkseven düetle eşlik etti. Türkiye’nin tüm müzik platformları ve sosyal medya mecralarında tanıtılacak olan “Eyvah ki Eyvah” adlı klipin 2. Bölümü Ankara Kalesi ve Mogan gölünde çekilecek. 

 

TRT SANATÇILARI VE OZANLAR MUHTEŞEMDİ   

 

Denizi aratmayan Mogan gölünün mavi sularında düzenlenen, sanat gecesinde; uzun yıllar TRT sunuculuğu yapan, TV ve radyo yapımcısı Hakan Yılmaz’ın sunduğu programda, 60’lar ve 70’lerin unutulmayan şarkılar performansıyla; ses sanatçısı ve artist Erdem Gökay tüm konukları coşturdu. Türkiye’de 2 defa yılın ozanı seçilen ve uzun yıllar TRT’de sanatını icra eden; aşık Selahattin Dündar ve aşık Yakup Temeli’nin seslendirdiği Türküler, Göktürk teknesinde, sanatçıları başka diyarlara taşıdı.

 

GECESİNİN SÜRPRİZ YILDIZLARI  

 

Yeşilçam sinema dünyamızın yıldızları ve unutulmayan birçok efsane sanatçımızın ilk stüdyo ses kayıtlarını yapan, kliplerini çeken müzik yönetmeni Kazım Yaralı konuşmasında; Müslüm Gürses’le yaşadığı özel anısını anlatırken, duygular zirvelere ulaştı. Ankara ve Gölbaşı toplum önderlerinden olan; “Sevginin Başkenti Gölbaşı”  “Mehmet ile Zeynep’in Aşkı ““Köyden Kente Gölbaşı” “Gölbaşılı Kahraman Kadınlar” adlı kitapların yazarı Hulusi Gürpınar, etkili konuşmasında; Atatürk'ün Ankara'ya gelişini ve Cumhuriyetin kuruluşunda Gölbaşı’nın rolünü heyecanla anlattı.                                                   Gölbaşı Belediyesine teşekkür edilen gecede, Hulusi Gürpınar, Gölbaşı’nın endemik bitkisi Sevgi Çiçeğini tanıttığı konuşmasında “Uzun yıllar tanıdığım, kadim dostum; şair, yazar, turizmci ve çok yönlü proje üreten Cafer Türkseven kardeşim, bu muhteşem sanat organizasyonuyla yine, Gölbaşı’mıza değer kattı. Cafer Türkseven kardeşimizin önderliğinde, Mogan sanat akşamlarını markalaşacağına inanıyorum” dedi ve imzaladığı kitapları konuk sanatçılara verdi.

 

SÖZÜN, SESİN LEZETİ MISRALAR…

 

Gecede, Başkentte sanata, müzik, şiir ve edebiyata güçlü katkılar sunan sivil toplum kuruluşlarından; İLESAM, Birleşen Yürekler, DÜSA, Dünya Ozanlar Şairler Birliği, Dünya Yazarlar Şairler Birliği Başkanları ve DEM GRUP'um heyecanla sahne alan şairleri; İzzet Bağcı, Alparslan Demirbilek, Cafer Türkseven, Ali Rıza Atasoy, Yeter Bektaş,  Durak Turan Düz,  Havva Coşkun Yegin, Necati Özdenkoş, Kenan Toprak, Gökhan Duman, Zeynel Abidin Payas, Nebih Nafile, Muzaffer Arslan, Songül Dündar, Eylem Canalkaç, Selahattin Dündar, Yakup Temeli ve Recep Sarıkaya’nın şiir yorumları muhteşemdi. Mavi sularda, yıldızlar altında okunan şiirler; söze, sese can verdiler, lezzet buldular… 

Programın sanat çekimlerini yapan; kültür, sanat, şiir, edebiyat ve müzik programlarına 35 yıl hayatını veren, fotoğraf ve video yönetmeni Orhan Çınar, tüm sanatçıların birlikte çok uzun süren alkışlarıyla ödüllendirildi.

 

İyi ki Varsınız!..  

 

 

 

Organizasyon: Cafer Türkseven