Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Akgül ‘Raportaj’ programına konuk oldu

Saadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Selim Akgül, Operatörlüğünü Aysun Şahin Mutlu’nun yaptığı Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Soner Aksakal’ın yorumları ile destek verdiği Raportaj programına konuk olarak Gölbaşı’nda secim çalışmaları ve gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgiler verdi.

Tivi 6 kanalında ilk bölümü yayınlanan programda bir konuşma yapan Saadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Selim Akgül, programın hayırlı olmasını dileyerek, kendin isini tanıttı.

 

Hayatının eğitimle geçtiğini belirten Akgül, gençlerin hayata umutla bakmalarını sağlamak ve geleceklerinin daha sağlam olması için bir eğitmen olarak Gölbaşı Belediye başkanlığına aday olduğunu belirtti. Akgül, eğitmenlerin siyasette daha çok yer almalarını gerektiğini de vurguladı.

“Siyaseti Allah rızası için yaparız” diyerek sözlerine başlayan Saadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Selim Akgül, “Hak yolunda mücadele ediyoruz. Doğruları ortaya koyuyoruz. Biz hakkın rızasını kazanmak için yola çıktık ancak biz Gölbaşı’nda bu sefer yönetimi de kazanacağız. Neye dayanarak söylüyorum; bir, önce kendi yaptıklarıma bakarak söylüyorum. İki Gölbaşı’nda ki sosyolojik analız. Üç siyasi konjonktür nasıl biz bunların analizini yaptık. Bu analizler sonucunda kazanmaya en yakın aday olduğumuzu net olarak söyleyebilirim”   

“GÖLBAŞI TÜRKİYE’NİN ÖZETİ GİBİDİR”

Gölbaşı nasıl bir ilçe? Gölbaşı’nın genel bir analizini yapabilirimsiniz sorusuna Saadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Selim Akgül, Gölbaşı’nın dört farklı bölgeye ayırdıklarının ve her bir bölgenin farklı sorunlarını analiz ettiklerini belirterek, şunları söyledi.

“Gölbaşı dört farklı sosyolojik bölgeden oluşuyor. Gölbaşı Türkiye’nin özeti gibidir. Gölbaşı’nı okuduğunuzda Türkiye’yi de okumuş oluyorsunuz. Gölbaşı’nın merkez mahalleleri var. Burası birinci alan buranın beklentileri sorunları farklıdır. İkinci alan ise TOKİ’dir. Orada 30 bine yakın insan yaşıyor. Oranında ihtiyaçları farklıdır. Üçüncü alan ise Gölbaşı merkezden uzaktan yer alan mahaleler var. Onlar klasik orta Anadolu köyleridir. Her köyünde farklı ihtiyaç ve özellikleri var onlara hakimiz. Dördüncü alanımız ise incek, Taşpınar ve Tulumtaş’ın yer aldığı alandır. Bu bölge sadece Gölbaşı’nın değil Ankara’nın elit bölgeleridir. Burada yaşayan vatandaşlarımızın beklentileri ’de farklıdır. Biz bu dört alanda da vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayacak projelere imza atacağız”

“UZMANLARLA BİRLİKTE HAREKET EDEREK PROJELERİMİZİ OLUŞTURDUK”

Gölbaşı’nda birbirinden farklı kültürleri nasıl buluşturacaksınız sorusuna ise Akgül “Bunun için biz projelerimizi yaparken üç kafadar hadi burada ne yapabiliriz diye düşünmedik. Alanın uzmanları ile görüştük.  Hangi bölgeye ne yapabiliriz. Hangi proje hangi bölgede katkı sunar değerlendirdik. Vatandaşlarımızın görüşlerini de alarak uzmanlarla birlikte hareket ederek projelerimizi oluşturduk.  Köylerde vatandaşlarımız hayvancılıkla uğraşmasından dolayı orada tarım ve hayvancılığı geliştirecek projeler hazırladık. Gölbaşı merkezinde ise en büyük sorun otoparktır. Toki bölgesinde ise sosyal alanlara ağırlık veren projeler hazırlayacağız” ifadeleri kullandı.

“GÖLBAŞI’NDA HİZMET EKSİKLİĞİ VE SİYASİ TAHAKKÜM VAR”

Gölbaşı’nda neleri eksik gördünüz de başkan adayı oldunuz sorusuna ise Saadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Selim Akgül, Gölbaşı’nda iki önemli eksik olduğuna dikkat çekerek; “Biri hizmet diğeri ise siyasi tahakküm” dedi.

Akgül“Gölbaşı’nda iki önemli eksik var. Birinci hizmet eksikliğidir. Net olarak görebildiğim için söylüyorum. Gölbaşı Türkiye’nin en güzel yerlerinden bir tanesidir. Hatta Ankara’nın incisidir. Ama maalesef hak ettiği durumda değil. Bundan dolayı vizyoner bir bakış acısına sahip bir belediye başkanı gerektirir. İkinci durum ise Gölbaşı’nın siyasi yelpazesinden ve siyasi partilerin tutumundan olan rahatsızlığımdır. Gölbaşı’nda maalesef tahakküm var.  Bu tahakkümden dolayı insanlar siyasi düşüncelerini ortaya koyamıyorlar. Hayata bakış acılarını ortaya koyamıyorlar. Ben bundan rahatsızım. Şu anda ittifaklar var. Bundan dolayı bir parti hiç istemediği bir şeye evet diyor.  Ya da bir parti ortaya bir proje koyacak ama ittifak ortağından dolayı projeyi konuşmuyorlar bile” dedi.

“BAZI ADAYLARA BAKIYORUM HER YIL PARTİ DEĞİŞTİRMİŞLER”

“Gölbaşı’nda 10 adayda 6’sı milliyetçi ülkücü gelenekten gelen aday var.” Diyen Akgül; “Eleştirmek için söylemiyorum. Tespit olarak belirtmek istiyorum. Gölbaşı’nda 10 adayda 6’sı milliyetçi ülkücü gelenekten gelen aday var. Türkiye’de farklı görüşten yok muydu? Mesele sosyal demokrat aday yok mu?” diye sordu.  

Gazeteci Soner Aksakal ise burada yaptığı yorum ile “Milliyetçilerin partisi MHP’dir. Birlikte yürüdüğü parti ise AK Parti yanı Cumhur İttifakı olarak Gölbaşı’nda aday MHP’den çıkarılacağı için MHP’nin kendi kültüründen yetiştirdiği bir aday ile yola çıkması doğaldır. Burada asıl eleştirilmesi gereken konu şu bu yapı ile alakası olmayan bir partinin milliyetçi ülkücü gelenekten gelen birini aday göstermesidir. Sol cenah kendi adaylarını yetiştiremiyor mu?”

Saadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Selim Akgül ise cevaben “Bende bunu söylüyorum. Şu anda bizimle yarışacak adaylara bakıyorum her yıl parti değiştirmiş. Oysa ben ilkesel bir duruştan yanayım. Ben nerde yetiştiysem oradayım. Ama diğer adaylar parti değiştirmiş. Fikriniz mi değişti. Zihniyetiniz mi değişti. Onu ortaya koyun. Bazı özel sohbetlerde konuştuklarında aslında fikirlerde değişmediğini kendileri de ortaya koyuyor. Bunu da eleştiriyorum. En sağından en soluna kadar eleştiriyorum. Hatta siyaseti de doğru okuyamadıklarını görüyorum” ifadelerini kullandı.   

Programın sonunda ise Saadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Selim Akgül gerçekleştireceği projeleri anlattı.