Fuar kapsamında yapılan inek sağma ve Höşmerim tatlısı yarışmaları ve yapıldı. Süt sağım yarışmasında Gölbaşı’nın çeşitli mahallelerinden 10 süt üreticisi katıldı. Hayvanlar, sahipleri tarafından kurdelelerle süslenerek yarışmaya hazırlandı.

Ankara Vali Yardımcısı Cihangir Güler, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, TKDK Başkanı Muhammed Adak, Ankara Tarım İl Müdürü Bülent Korkmaz, Süt Birliği Başkanı Cengiz Yorulmaz, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı  Cuma Kaya, Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Esnaf Odası Başkanı İsa Albut, Esnaf Kefalet Odası Başkanı Yakup Sarıçiçek, Karaali Meslek Lisesi Müdürü Meral Akın’dan oluşan  jüri oluşan jüri, sağım hızı, hijyen, sütün kilosu ve sağımı yapan kişinin hayvanla uyumuna bakarak puan verdi.

Süt Sağım yarışmasında birinci Necla Aydınlı oldu. Birinciye çeyrek, ikinciye ve üçüncüye gram altın verilirken tüm katılımcılara da günün anısına plaket verildi.

Höşmerim tatlısı yarışmasında 8 yarışmacı yarıştı. Kadın Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Nilgün Okursoy ve Avrupa Pastacılar ve Aşçılar Derneği Başkanı Adem Aztekin’in hakemliğindeki yarışmada birinci Zeynep Ünal oldu. Birinciye çeyrek, ikinciye ve üçüncüye gram altın verilirken tüm katılımcılara da günün anısına plaket verildi.

Tarım Fuarı etkinlikleri kapsamında Gölbaşı Karaali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri arasında tarım alanında bir Bilgi Yarışması düzenlendi. 5 öğrencinin katıldığı yarışmada birinci olan öğrenciye gram altın verilirken diğer öğrencilere ise puzzle hediye edildi.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Ankara Vali Yardımcısı Cihangir Güler, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek verdi.

Başkan Ramazan Şimşek’ten arıcılık eğitimcilerine birer arı kovanı jesti

Fuarda, “Arı Yetiştiriciliği” kursunda 180 kişiye kurs veren eğitimcilere Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tarafından sertifika ve plaket verilirken Şimşek, eğitimcilere birer kovan olmak üzere toplamda dört arı kovanı hediye etti.