KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 31-10-2022 12:24

Gölbaşı’nda “Zaferin 99. Yılında Atamızın İzinde" resim sergisi açıldı

Ankara’nın Gölbaşı İlçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, “Zaferin 99. Yılında Atamızın İzinde" resim sergisi açıldı.

Gölbaşı’nda “Zaferin 99. Yılında Atamızın İzinde

Gölbaşı Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda ressam Nevzat Can’ın Atatürk Portrelerinden oluşan resim sergisi yapılan törenle açıldı.

Törene Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve eşi Yeşim Şimşek, ressam Nevzat Can, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende bir konuşma gerçekleştiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Türk milleti olarak her birimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borcu var. Ama o bize Cumhura, Millete en büyük eserim dediği Cumhuriyeti emanet etti. Cumhurda ittifakla bu emaneti aldı ve sahip çıkıyor. İnşallah önümüzdeki yıl 100. yılını kutlayıp, Türkiye Cumhuriyeti olarak ikici yüzyılına devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni çok daha ilerlere taşıyarak, tüm dünyada mazlum milletlerin bizden beklediği o ışığı yakacak duruma getireceğiz” dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ise “Bu sabah düzenlediğimiz kutlama töreninde öğrencilerimizin heyecanını gördük ve onlarla aynı heyecanı paylaştık. O heyecan hiç bitmemesini ve toplumun tüm kesimlerinin paylaşmalarını istiyoruz. Bu heyecanı önümüzde ki nesillere artırarak, çok daha fazlasını yaşatılması temennimizdir. Cumhuriyet bizim önemli bir değerimizdir. Bizim en önemli görevimizde bu değeri önümüzde ki nesillere aşılamaktır” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’ de, böyle anlamlı bir günde Atamızın portrelerini Gölbaşı’nda vatandaşlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “99 yıldır sönmeyen ışığımız olan Cumhuriyetimizin 99 yıl dönümünü kutluyoruz bugün. Bu ışıkla devam edeceğiz ve ona layık olmaya çalışıyoruz”

Ressam Nevzat Can’da serginin açılmasına destek veren Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür ederek, “Cumhuriyetimizin 99 yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardındın sergi açılışlı gerçekleştirilerek, sergi alanı gezildi. “Zaferin 99. Yılında Atamızın İzinde" resim sergisi 10 Kasım’a kadar devam edecek.

AdminAdmin