Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen Yaz Spor Okulları kapsamında ‘Spor Şöleni’ düzenlendi.

Gölbaşı’nda vatandaşların yaz tatillerini doğru değerlendirmeleri ve spor ile iç içe geçirmeleri amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yaz Spor Okullarında binlerce kişi spor ile tanıştı.

Gençleri sağlıklı bir geleceğe hazırlamak için hayata geçirilen yaz spor okullarında, bu yıl binlerce kişi 13 farklı branşta spor ile tanıştı, yeteneklerini keşfetti. Uzman antrenörler eşliğinde verilen kurslarda eğitim gören kursiyerler için ‘Spor Şöleni’ düzenlendi.

Gölbaşı Belediyesi sentetik çim sahada gerçekleşen spor şölenine Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özden Şimşek, eğitmenler, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Spor şöleninde bir konuşma gerçekleştiren Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özden Şimşek, katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür etti.

Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalara değinen Özden Şimşek “Sporun tabana yayılması ve toplumun her kesiminden insanları sağlıklı yaşama teşvik edip aktif spor hayatını vatandaşlarımıza kazandırmak adına İlçemizdeki faaliyetlerimiz devam etmektedir. Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz 3 Sportif Eğitim uzmanı ve tamamı 2.kademe ve üzeri antrenörlük belgesine sahip Futbol, Basketbol, Voleybol, Taekwondo, Kick Boks, Judo, Cimnastik, Tenis, Atletizm, Güreş, Satranç, Pilates ve Okçuluk branşlarında Toplamda 19 antrenörüyle birlikte ilçemizde aktif olarak hizmet vermektedir. Okullarımıza satranç setleri dağıtımları, uygun odalarına tatami zemin kurulumları yapılmıştır. İlçe Spor Müdürlüğümüze bağlı birimlerden olan Gölbaşı Gençlik Merkezimizde Ahşap Boyama, Taş Boyama, Karakalem, Etkili ve Hızlı Okuma, Diksiyon, Bebek Yapımı, Akıl Zeka Oyunları, Satranç, Geleneksel Türk Okçuluğu, Kodlama, Pastacılık, A1 Türkçe 50 faaliyetlerinde 4 Gençlik Lideri ve Gençlik Merkezine bağlı antrenörlerle eğitim verilmektedir. İlçe Spor Müdürlüğümüze bağlı Gölbaşı Erkek Yurdu, Şehit Özel Harekatçılar Kız Yurdu, Milli İrade Kız Yurdunda toplamda 6.104 öğrenciye yurt hizmeti sağlamaktadır” dedi.

Konuşmaların ardında Yaz Spor Okullarında kurs gören kursiyerler tarafından çeşitli spor branşlarından gösteriler yaptı.

Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen ‘Spor Şöleni’ toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.