“Çocuklarımızın Geleceğini Değiştirmek İçin İyilik Dolu Adımlar Atıyoruz!” sloganı ile duyurulan ‘2. Mizuno Ankara Meşale Koşusu’, Gölbaşı Belediyesi ve TED Koleji’nin katkılarıyla sporun ve sporcunun kenti Gölbaşı’nda düzenlendi.

10 km ve 21 km (Yarı Maraton) mesafelerinde yarışan sporculara; çocuk koşusuyla çocuklar da eşlik etti.

Her seviyeden yerli ve yabancı sporcuyu ağırlayan etkinlikte koşucular, aileleri ve diğer tüm sporseverler; Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı’nda yarışma kitlerini teslim aldıktan sonra sponsor aktiviteleri ile de buluştu. Katılımcılar Mogan Gölü kenarında güneşli bir sonbahar gününün keyfini çıkardı.

Etkinliğe Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve eşi Yeşim Şimşek de katıldı. Kaymakam Erol Rüstemoğlu ve Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, koşarak parkuru tamamladı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, 21 km koşusu ve ardından 10 km koşusu başladı. Sonrasında düzenlenen çocuk koşusunun ardından ödül töreni düzenlendi. Yarı Maraton Mesafesinde dereceye giren ilk 3 sporcuya nakdi para ödülü de verilen yarışmada yaş gruplarında ilk üçe giren sporcular ise Başarı Kupalarına ilave olarak sponsor ödülleri ile ödüllendirildi. Derece ödüllerini Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Nihat Bağcı ve TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Başkanı Kerem Mağdenli takdim etti.

“Çocuklarımızın iyi eğitimle buluşmasına ve spor yapmalarına her zaman destek olacağız”

Etkinliğe katılan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Çocuklarımızın iyi eğitimle buluşmasına ve spor yapmalarına her zaman destek olacağız. TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü’yle iş birliği içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘Gelecek nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için bir meşale de siz yakın!’ mottosuyla düzenlenen anlamlı bir koşu etkinliğine Gölbaşı’mızın doğal güzelliğiyle ev sahipliği yapıyoruz. Sporun kalbi zaten Gölbaşı’nda atıyor.” dedi.

SPORUN BAŞKENTİ Gölbaşı

Başkan Şimşek sözlerine, “Gölbaşı'nın spor kenti olma vizyonu her geçen gün daha da şekilleniyor. Sporun yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğuna inanıyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız, gençleri sporla buluşturarak sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek. Gölbaşı'nda sporun önemini vurgulamak için birçok proje ve etkinlik düzenliyoruz. Sporun Başkenti artık Gölbaşı olmuş durumda.” şeklinde devam etti.