Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen “3. Geleneksel Kurban Güzellik Yarışması" gerçekleşti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkan Yardımcısı İdris Çetin, BBP Gölbaşı İlçe Başkanı Hakan Lale, Gölbaşı Belediye Başkanvekili Nevzat Dulkadir, İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, Ülkü Ocakları Gölbaşı İlçe Başkanı Umut Ceylan, Ankara İli Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliği Başkan Yardımcısı Harun Sürgeçi, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Dr. Muhammet Eren Aslan, Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, Gölbaşı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cuma Kaya, il dernek başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, buradaki konuşmasında, yarışların yapıldığı alanın çok fonksiyonlu, tarım ve hayvancılığa hizmet eden bir yer olduğunu belirtti.

Kurban Kesim ve Satış Tesisi'nde uluslararası tarım fuarlarının yapıldığını vurgulayan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, " Çok şükür Kurban Güzellik Yarışmasını geleneksel hale getirdik. Bu modern tesisimizi yaparken bunları düşünerek yaptık. İnşallah bu yarışmamız yıllarca sürecektir. " dedi.

Şimşek, kurbanlıklar arasında güzellik yarışması yaparak çiftçiyi teşvik etmek, onlara moral motivasyon vermek istediklerini dile getirdi.

Her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

" Biz bu tesisi hayata geçirirken Et Entegre Tesisi’ni de düşünmüştük. Belediye olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Yerimiz hazır. Türkiye’nin en modern Et Entegre Tesisi’ni de ilçemize kazandırmamız gerekiyor. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz. Bugün kurbanlıklarımız arasında geleneksel hale getirdiğimiz güzellik yarışmasını yine yaparak üreticilerimize, çiftçilerimize teşvik, moral ve motivasyon vermeye devam ediyoruz. Hak eden kazansın. Zaten burada kaybeden yok herkes kazanacak. Herkesin şimdiden Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Mevlüt Karakaya ise şunları söyledi: “Geleneksel kurban güzellik yarışması yıllarca devam edecek. Bu organizasyonları yapan Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Ankara’da böyle bir tesis yok. Entegre Et Tesisleri de burada olursa sadece Ankara bölgesine değil, aslında civar illere de hizmet edebilecek bir tesis niteliğinde olacaktır. Üreticilerimize de katkıları için teşekkür ediyorum. Yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkan Yardımcısı İdris Çetin, BBP Gölbaşı İlçe Başkanı Hakan Lale, Gölbaşı Belediye Başkanvekili Nevzat Dulkadir, Ülkü Ocakları Gölbaşı İlçe Başkanı Umut Ceylan, Ankara İli Damızlık Süt Sığırı Yetiştirici Birliği Başkan Yardımcısı Harun Sürgeçi, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Dr. Muhammet Eren Aslan, Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, Gölbaşı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cuma Kaya, il dernek başkanları ve muhtarların jüri olduğu yarışmada; hayvanların genel sağlık durumuna, besi kondisyonuna, güzelliğine, ırkının kendi özelliklerini yansıtıp, yansıtmadığına, huyu ve mizacına, boynuz, tırnak bakım ve temizliğine bakılarak jüri tarafından seçim yapıldı.

Büyükbaş Kurban Güzellik Yarışmasında;

Birinci, 1050 kg ile Şarvole cinsi, Kars’tan gelen 2,5 yaşındaki Zazabey oldu. Sahibi Kadir Bozdemir’e ödülünü Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu verdi.

İkinci, 750 Kg ile Akbaş Semental Cinsi, Eruzurum’dan gelen 2 yaşındaki Sarıtaş oldu. Sahibi Erol Balcı’ya ödülünü Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek verdi.

Üçüncü, 700 Kg ile Semental Cinsi, Oğulbey’den gelen 2 yaşındaki Bulut oldu. Sahibi Sinan Gökçek’e ödülünü Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek verdi.

Küçükbaş Kurban Güzellik Yarışmasında;

Birinci 70 kg Karaman cinsi, Çavuşlu’dan gelen 10 aylık Kıral oldu. Sahibi Celal Taşkın’a ödülünü MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya verdi.

İkinci 78 kg Karaman cinsi, Haymana’dan gelen 1 yaşındaki Asil oldu. Sahibi Yakup Coşkun’a ödülünü MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin verdi.

Üçüncü 80 kg Merinos cinsi, Bala’dan gelen 10 aylık Kıvırcık oldu. Sahibi Okan Yalçın’a ödülünü Gölbaşı Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cuma Kaya verdi.

İlk üçe giren kurbanlıkların sahiplerine ödüllerin takdim edildiği programda birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın verilirken tüm katılımcılara ise gram altın verildi.

Jüri üyelerine, Gölbaşı Belediyesi UYUM öğrencileri tarafından tamamen el yapımı olarak imal edilen hediyeler takdim edildi. Yarışma, madalya ile plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.