29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde tören düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, programda yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitler ile gazileri rahmetle andı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Erol Rüstemoğlu “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve en önemli değerdir. İşte bu değer bizleri ulusal bir devletin, onurlu özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi ve devletin gerçek sahibi haline getirmiştir. Cumhuriyet rejimi 1923 yılından beri ülkemize çok büyük kazanımlar sağlamış. Türk milletini ulus olma bilincine kavuşturmuştur. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hareketi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilik ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız çok önemli bir dinamizm kazanmıştır. Devletimiz cumhuriyettin verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli yer sahibi olmuş, Atatürk’ün getirdiği ilkelerden ayrılmayarak, Dünya’da sayılı ülkelerden biri haline gelmiştir” dedi.

Etkinlik, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, Şehit Bülent Göçer İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi ve şiirlerin okuması ile devam etti.

Ardında Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi folklor gösterisi yapılırken, Gölbaşı’nda çeşitli okullarında müzik öğretmenliği yapan öğretmenlerin müzik gösterisi ile sona erdi.

 Programa, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Nail Akça, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mikail Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.