Gölbaşı Belediyesi koordinasyonunda ilçenin eşsiz manzaralarında çekilen,  Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından seslendirilen türkülerin yer aldığı, ‘Gölbaşı İçin Söyle’ çalışması milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Ramazan Şimşek yönetiminde Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açan projelere imza atan Gölbaşı Belediyesi, ilçe turizmine katkı sağlayacak birçok ilke de imza atıyor. Nostaljik Tramvay, Uluslararası Bilardo Kompleksi, 100. Buz ve Pateni ve Tırmanma Salonu gibi projeleri ilçeye kazandıran, festivaller ve fuarlarla yerli ve yabancı turistlerin Gölbaşı’na gelmesine sağlayan Gölbaşı Belediyesi, ilçenin tanıtımı için ‘Gölbaşı İçin Söyle’ adıyla bir çalışma gerçekleştirdi.

Proje kapsamında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden akademisyenler ve öğrenciler ‘Suya Gider Allı Gelin’ ve ‘Denize Dalmayınca’ türkülerini seslendirdi.  Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek de sanatçılara eşlik etti.

Kısa sürede sosyal medyada gündem olan çalışma, milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Gölbaşı’nın harika manzaraları, Ankara ve Gölbaşı’na kazandırılan ilklerin bulunduğu mekânlarda çekilen görüntüler izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Çekimler, Atatürk Sahil Parkı, Merkez Meydan, Alparslan Türkeş Parkı, Tulumtaş Mağarası, İncek, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı, Üniversiteliler Caddesi, Gölbaşı Yurtlar Bölgesi, Nostaljik Tramvay, Ankara Evi, Sahil Parkı Bisiklet Yolu, Gölbaşı Şehir Parkı, Gölbaşı Belediyesi İncek Ek Hizmet Binası, TOKİ Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Kurt Kapanı, Güzelyalı Mahallesi, Velihimmetli Mahallesi, Tulumtaş Mahallelerinde yapıldı.

Müzikler ve seslendirmeler ise Tamer Kılıç, İdris Eren Tatlı, İsmail Hakkı Parmaksız, İrem Topal, Melisa Karadeniz, Halil İbrahim Timurtaş, Berkin Gürler, İlayda Özmen, Hasan Acar, Canan Işık, Muhammet Süleyman Demir, Teoman Say, Özay Korkut tarafından gerçekleştirildi.

“Misafirlerimizi ağırlamaya hazırız”                                                                                                      

Gölbaşı’nın isminin sadece Türkiye’de değil dünyada duyulması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “ Gölbaşı’nın turizm potansiyelinin farkındayız. Bu kadar çok eşsiz manzara, doğal güzellik, yeşille mavinin buluştuğu alan Türkiye’de kaç yerde var? Gölbaşı Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla ilçemizin adını duyuruyoruz. Açtığımız spor kompleksleriyle uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Otomobil festivalleri, tarım fuarları düzenliyoruz. Organizasyonlara gelen yerli ve yabancı turistler Gölbaşımıza hayran kalıp gidiyor. ‘Gölbaşı İçin Söyle’ projemiz de ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağladı. Sosyal medyada milyonlarca kişiye ulaştı. İzleyenlerden olumlu tepkiler geldi. Manzaralara hayran kalanlar, Gölbaşı’na gelmek istediklerini ilettiler. Biz misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Gelsinler Gölbaşımızın tadını çıkarsınlar” dedi.

'Gölbaşı İçin Söyle' videosu Gölbaşı Belediyesi ve Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.