KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 08-09-2022 16:34   Güncelleme : 08-09-2022 16:37

Faruk Elmalı “Tulumtaş mağarası, Damlataş’tan daha büyük ve ilgi çekicidir”

TURDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Elmalı, Gölbaşı’nın turizm potansiyellerini Kanal B’de anlattı.

Faruk Elmalı “Tulumtaş mağarası, Damlataş’tan daha büyük ve ilgi çekicidir”

TURDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Elmalı, Gölbaşı’nın turizm potansiyellerini Kanal B’de anlattı.

TURDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Elmalı, Kanal B’de Nebi Özdemir ile Güne Bakış Programı’na katıldı.

Programda Ankara’nın turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Elmalı, Gölbaşı’nda ki potansiyelleri anlatırken Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in Tulumtaş Mağarası Projesi ve Külhöyük kazı alanında üstün çabası dolayısıyla teşekkür etti.

Oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan, sarkıt, dikit ve sütunların yer aldığı Tulumtaş mağarasının kent turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Faruk Elmalı “Tulumtaş Mağarasını gezdiğimizde gözlerimize inanamadık. Çok yakın zamanda belediye burayı ziyarete açacak. Damlataş Mağarasından çok daha büyük ve çok daha ilgi çekici bir mağaradır. Gölbaşı Belediyesi, Kültür Turizm Bakanlığı ile birlikte burayı işlevsel bir hale getiriyor. Gölbaşı Belediyesi burası için elinde geleni yapmış bizde buranın tanıtılması, değerlendirilmesi ve değer görmesi ile alakalı çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Külhöyük kazı alanı hakkında da bilgi veren TURDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Elmalı, kazı çalışması tamamlandığında Ankara’yı tarihsel büyüklüğünü gözler önüne serecek bir turistik merkez haline getireceğini söyledi.  

Ankara’nın turizm potansiyelini artıracak ve milyonlarca turistin başkente gelmesine olanak sağlayacak bu tür çalışmaları desteklemesinden dolayı Gölbaşı Belediyesine teşekkür eden TURDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Elmalı “Bizim amacımız bu tür çalışmaları kamuoyu ile paylaşıp insanların buralara gelmesini sağlamaktır. Ankara turizm potansiyeli yüksek bir kent burada bize düşen bu alanları ortaya çıkartıp dünyaya tanıtmaktır” dedi.

AdminAdmin