CHP Gölbaşı İlçe Kongresi geçtiğimiz günlerde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Yapılan kongre sonucunda ilçe başkan adayı Nazım Sağlam, 107 oy alarak CHP’nin yeni ilçe başkanı seçildi.

Kongrede bir konuşma gerçekleştiren CHP Gölbaşı Gençlik Kolları Başkanı Fatih Alnıacık, 

“Arkadaşlarım, kardeşlerim, yoldaşlarım için Gençlik Kollarının her bir ferdine, her ne kadar karşılık beklemesek de, emeklerimiz adına, sizlerden kuvvetli bir alkış rica ediyorum. 20 Yılı aşkın her gün biraz daha karanlığa giden ülkemizin; aydınlığa kavuşmasını sağlayacak tek ve yegane unsur Atamızın üstüne basa basa belirttiği Cumhuriyet Halk Partisi'dir” dedi.

İşte Alnıaçık’ın tüm konuşması

Sayın Divan, Sayın Başkan,

Sayın Milletvekilleri, değerli il başkanımız, İl başkan yardımcılarımız, ilçe başkanlarımız, Gölbaşımızın değerli delegeleri, kıymetli üyelerimiz, çok muhterem misafirler ve güzide basın mensuplarımız Gölbaşı ilçe kongremize hoş geldiniz.

Hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.

Konuşmama başlarken yaklaşık 4 yıldır beraber yürüdüğüm, yaşadığımız her anın bizim için çok büyük kıymeti olan bu partinin temeli;

Arkadaşlarım, kardeşlerim, yoldaşlarım için Gençlik Kollarının her bir ferdine, her ne kadar karşılık beklemesek de, emeklerimiz adına, sizlerden kuvvetli bir alkış rica ediyorum. 20 Yılı aşkın her gün biraz daha karanlığa giden ülkemizin; aydınlığa kavuşmasını sağlayacak tek ve yegane unsur Atamızın üstüne basa basa belirttiği Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

Köklerini kurtuluşun ve kuruluşun simgesi;

Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetinden alan 100 yıllık ulu bir çınarın altında, Cumhuriyet ve Demokrasi mücadelemiz ilelebet devam edecektir. Bu mücadelenin her bir neferi elbette çok değerli ve kıymetlidir.

Lakin unutmayın ki bütün ümit gençliktedir!

Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar geçen süre zarfında mevcut yönetimin gerçekleştirdiği gerek saha çalışmaları olsun gerekse parti içi faaliyetlerin tamamında aktif ve etkin rol alarak üstümüze düşen her konuda görevimizi başarıyla yerine getirdik. Buna ek olarak Gençlik Kolları İl Başkanlığımız ile birlikte diğer parti ve seçim faaliyetlerini gerçekleştirdik.

Gerçekleştirdiğimiz tüm bu faaliyetlerin sonucunda Gölbaşılı hemşerilerimizde bıraktığımız olumlu geri dönüşler bizim en büyük kazanımlarımızdan birisi olmuştur.

Bu süre zarfında unutulmaya yüz tutmuş Gölbaşı Gençlik Örgütümüzün varlığını naçizane tekrar görünür ve bilinir hale getirdik.

Biz bu yola çıkarken dümenden hayallerle değil, ayakları yere basan, gençliğinin verdiği dinamizm ve olanca enerjisiyle iktidara inanmış, zafere and içmiş, Cumhuriyetin en kıymetli hazinesiyiz.

Bizim rotamız 1919'da tüm imkansızlıkları, tüm karamsarlıkları göze alarak Bandırma Vapuruyla tabiri caizse kelle koltukta Samsun’a çıkan bir çift mavi gözün baktığı ufuktaki gençleriz.

Bu karar ve azimle;

Önümüzdeki yerel seçimlerde halkımıza nefes aldırmak ve onların umutlarını yeşertmek için Gölbaşında belediyeyi kazanacağımıza olan inancımız hiç olmadığı kadar yüksektir. Tüm çabamız ve mücadelemiz işte bunun içindir.

Buradan Tüm adaylarımıza demokratik bir seçim süreci diliyor, sözde değil özde kazananın Cumhuriyet Halk Partisinin olmasını tüm gençler olarak temenni ediyoruz.

Ve açıkça diyoruz ki; bugünün kazanan yönetimin yeni dönemde gençliği geldiğimiz bu noktadan bir adım daha öteye götürebilme iradesini gösterebilmesini talep ediyoruz.

Anmadan geçemeyeceğim bizi derinden üzen adeta bir yarımızın eksik kaldığı İlçe Başkan yardımcımız Can abimizin kaybı bizleri derinden yaralamıştır. Abimizi saygı sevgi ve rahmetle anıyorum.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum