2023'teki 6 tane uluslararası bilardo şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

Açıklamalarda bulunan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Gölbaşı Uluslararası Bilardo Kompleksi'nin, 2023 yılında gerçekleştirilecek uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacağını söyledi.

Ercan, açıklamasında, Gölbaşı Uluslararası Bilardo Kompleksi'nin uluslararası otoritelerce çok beğenildiğinin belirterek,

“Bu tesisi gecen yıl yapmıştık. Dünya basınında ‘Türkiye’nin dünyayı kıskandıran tesisi’ olarak manşetler atıldı. Burası dünyanın en güzel ve kapsamlı bilardo tesisidir. Bu beğenilme neticesinde önümüzde ki yıl 6 tane dünya şampiyonasını Türkiye’ye verdiler. Gölbaşı 2023 yılında dünya şampiyonlarına ve yıldızlara ev sahipliği yapacak” dedi.

Uluslararası bilardo şampiyonalarına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Ersan Ercan “Bu hem bizi hem de Gölbaşı halkının mutlu ediyor. Gölbaşı halkı hem bilardoyu yakından tanıyor hem de esnafı ekonomik olarak kazanç sağlıyor”

 Tesiste, Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. Etap müsabakalarının yapıldığını belirten Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, şampiyona ile birlikte Türkiye genelinde 800’e yakın sporcunun Gölbaşı'na geldiğini vurguladı.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan son olarak bu tesisi Türkiye’ye kazandırdığı için Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür etti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek de dünya sporcularını Gölbaşı Uluslararası Bilardo Kompleksi'nde ağırlayacak olmaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, “Biz bu tesisi yaparken Gölbaşı’nın kapılarını Dünya’ya açacağız demiştik. Bunun meyvelerini almaya başladık. 2023 yılında burası dünya arenasına dönüyor. 6 tane dünya şampiyonası Gölbaşı’nda oynanacak” dedi

Başkan şimşek açıklamasına şöyle devam etti;

“Bu tesis yapmakta ki amacımız hem Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açmaktı hem de Gölbaşı gençlerini kötü alışkanlıklardan kurtarıp spor komplekslerine getirmekti. Biz Gölbaşı’nda ki gençlerimizin, insanlarımızın ve esnafımızı düşünerek adımlar atıyoruz. Hem ekonomiye katma değer sağlıyoruz hem de ismimizi dünyaya duyurmaya devam ediyoruz”

Gölbaşı Uluslararası Bilardo Kompleksi, 2023 yılında Dünya Kupası (6-12 Şubat), Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası (16-19 Şubat), Dünya Oyunları (20-23 Temmuz), Dünya Bilardo Şampiyonası-Ferdi Erkekler (6-10 Eylül), Dünya Kadınlar Bilardo Şampiyonası (12-14 Eylül) ve Dünya Gençler Bilardo Şampiyonası'na (15-17 Eylül) ev sahipliği yapacak.