Gölbaşı Belediyesi’nin “Bitkisel Atık Yağ Getirene Deterjan” kampanyasıyla atık yağların doğaya verdiği zararın önüne geçilecek.

En az 5 Litre atık yağını herhangi bir kap içerisinde Atık Getirme Merkezi’ne getiren vatandaşların atıkları Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından makbuz karşılığında teslim alınacak. Teşvik amacıyla atık yağ getiren vatandaşlara bulaşık deterjanı hediye edilecek. Vatandaşlar, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın yanında bulunan Atık Getirme Merkezi'ne atık yağlarını getirebilecek.

Çevre Dostu Belediye

İsrafın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılmasının altını çizen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek; "Atıkları geri dönüşüme kazandırırsak, doğal kaynaklar ve enerji kaynakları korunacak, su kaynaklarının ve havanın kirlenmesi önlenecek, ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Yani hem doğa hem de ekonomi kazanacak. Gölbaşı Belediyesi olarak “Çevre Dostu Belediyecilik” bilinciyle gelecek nesillere de daha yaşanabilir, daha temiz bir dünya bırakabilmek amacıyla çalışıyoruz.” dedi.