GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-12-2022 17:28   Güncelleme : 28-12-2022 17:37

Atatürk'ün Ankara'ya gelişi, Gölbaşı'nda kortej yürüyüşü ile kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. Yıl dönümü Gölbaşı’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk'ün Ankara'ya gelişi, Gölbaşı'nda kortej yürüyüşü ile kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 103. Yıl dönümü Gölbaşı’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Anma programı ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Gölbaşı Belediyesi çelenklerinin konulması ile başladı. Çelenklerinin konulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu.

Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu etkinlikler için Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ne geçildi. Kültür Merkezi’ndeki programda öğrencilerin Atatürk Portreleri sergisi, oratoryo gösterisi ve Ankara Kulübü Gölbaşı Şubesi’nden oluşan Seğmenler ekibinin hazırladığı geleneksel seğmen oyunları izlendi. Akabinde Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi Bando Komutanlığı Orkestrası konser verdi. Konser sonrası Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek katılımcılara çiçek verdi.

Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen, Kaymakamlık Binası önünde başlayarak, Atatürk Sahil Parkı'nda sona eren, kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşün sonunda protokol tarafından sinsin ateşi yakıldı.

Atatürk Sahil Parkı'nda protokol üyelerinin sinsin ateşini yakmasından sonra başta MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek olmak üzere seğmenlerle beraber ateşin etrafında geleneksel sinsin oyunu ve Ankara havaları oyunları oynandı. Mehteran gösterisi yapıldı.

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, “Kararlarında sabit olan Seğmenlerle beraber burada bir yol yürüdük. Bu sabitliğin hep daim olmasını diliyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Ankaralıların Mustafa Kemal Paşa'yı büyük bir coşkuyla bağrına bastığını belirterek, “Biz burada Gölbaşı’nda özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Beynam’dan sonra ki durağı olan ve karşılandığı alanda dedelerimizin o gün yaptığı o karşılamayı burada onların torunları olarak yad etmek ve bizden sonraki nesillere de bunu bırakmak için bu etkinlikleri yapıyoruz. Ankara’nın birçok kuruluşta bu tür etkinlikler yapılıyor ama Gölbaşı’nda ki biraz farklı çünkü gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya giriş kapısıdır. Belediye başkanlığımız tüm Gölbaşıların katıldığı güzel bir yürüyüş korteji düzenledi. Kaymakamlık önünde başlayan ve sahil parkta sona eren, etkinlikte sinsin ateşi yakıldı. Oyunlar oynandı. Buruda ki asıl amaç o günü yad etmektir. Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olmasına atılan o adımı burada Ankaralılara yanı o günkü Ankaralılar ve Seymenlerin bugünkü torunlarına anlatabilmek ve yad edebilmektir” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ise yaptığı konuşmada, "103 yıl önce Gölbaşılılar ve Ankaralılar olarak Atamızın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün yanındaydık. Yine Atamızın izinde ve yanında olmaya devam ediyoruz. Gölbaşılılar olarak biz çok şanslıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 103 yıl önce burada konaklıyor ve köylülerle sohbet ediyor. Daha sonra da buradan hareket ederek Dikmen sırtlarına gidiyor ve seğmenler tarafından karşılanıyor. Seğmenler onu "Atam seni görmeye geldik bu vatan uğruna ölmeye geldik." diye karşılıyor. Bugün yine aynı ruhla seğmenlerimiz burada. Atamızın Ankara'ya verdiği önem ışığında, modern Türkiye'nin çağdaşlaşma yolundaki sembolü Ankara'mız için çalışmaya, bu ülkeyi onun çizdiği yolda güzel yarınlara ulaştırmaya gayret edeceğiz. Bu duygular ile Atamızın Ankara'ya gelişinin 103. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle anıyor, hepinize saygılar sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Etkinliklere, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Engin Eren, İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AdminAdmin