AK Parti Gölbaşı Belediye Başkan Aday Adayı Selim Kaymak, yerel basınla bir araya gelerek belediye başkanlığı hedeflerini paylaştı.

Kaymak, Gölbaşı’nın daha ileri taşıma konusunda iddialı konuştu ve kapsamlı planlarını anlattı.

AK Parti Gölbaşı Belediye Başkan Aday Adayı Selim Kaymak, Gölbaşı’nda ki problemleri çözme ve Gölbaşı’nın geleceğine dair vizyonunu anlattı.

“AMACIMIZ HALKIMIZA HİZMET ETMEKTİR”

Aday adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Kaymak “Şu an bir aday adayı sürecimiz var. Cumhur ittifakı olarak seçime gireceğiz. Şu anda AK Parti mi yoksa MHP mi diye alınmış bir karar yok.  AK Parti olması durumunda zaten aday adayıyız. Ama aday olmadığımızı düşündüğümüz durumda ise aday olarak gösterilen kardeşimizle birlikte partimiz için Gölbaşı’mızda en yüksek hizmeti verebilmek adına elimizden gelen her desteği vereceğiz. Bizim burada çıkış noktamız AK Parti olarak ak belediyeciliği yeniden buraya getirip halkımıza hizmet etmektir. MHP’ye verilmesi durumda ise bu büyüklerimizin kararıdır. Saygı duyarız. Bu teşkilatın bir neferi olarak ta arkasında durmaktan da geri durmayız” dedi.

“BÜYÜKLERİMİZİN ALACAĞI KARAR NE İSE BİZ ONA TABİYİZ”

Gazetecilerden ‘Gölbaşı’nın Cumhur İttifakı kapsamında MHP’ye bırakılacağı görüşü hakim neden aday oldunuz? sorusuna ise Selim Kaymak,

“Yoğun bir görüş olabilir ama resmi bir açıklama yok. Sonuçta bir teknik konulardır. Sahada ki çalışmalar anketler yapılıyor. Hem MHP Genel Merkezi hem de AK Partimiz yapıyor.  Bu tür çalışmaları tüm Türkiye’de yapıyorlar. Şu an Gölbaşı’nın kimde kalacağı yönünde alınmış net bir karar da yok. Bu bağlamda partimizin bir temsilcisi olarak çıktık. Diğer arkadaşlarımızda var. Onlarında düşüncesi öyledir. Bunun bir garantisi olmadığı için bir kendi partimizden çıktık. Bizde olması durumda bizle veya bir kardeşimizle devam edilecek. Ama diğer ortağımızda olması durumunda da onların belirleyeceği bir adayın arkasında partiler birleşecek ve belediyeyi yeniden kazanmak için mücadelemizi vereceğiz. Ama bizim çıkış noktamız tabi ki prensip kararının olmayışıdır. Karar olsaydı zaten biz aday adayı olmak için başvurmazdık. Yanı her koşulda büyüklerimizin alacağı karar ne ise biz ona tabiyiz”

AK Parti Gölbaşı Belediye Başkan Aday Adayı Selim Kaymak’ın konuşmasının satır başları şu şekilde;

“MODERN SANAYİ VE FABRİKALAŞMANIN ÖNÜNÜ AÇMAK”

“Gölbaşı sanayisinin modern bir yere taşınması ve o alanın sosyal alanlarla donatılarak, modern bir hale getireceğiz. Bununla beraber Gölbaşı’nda fabrikalaşma sürecinin bir sekteye uğradığını düşünüyorum.  Bunun önünü açarak ve gerekli desteklemeleri yaparak yeni fabrikaların ilçeye kazandırılması noktasında düşüncelerimiz var.”

“ENTEGRE VE KOMBİNE ÜRETİM TESİSİ”

“Gölbaşımızın güney yakası ve Ankara’nın güneyinde Bala, Şereflikoçhisar, Haymana ve Gölbaşı hattında vatandaşlarımız hayvancılıkla uğraşmaktadır. Bu anlamda bu alana bir entegre tesisinin kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Neden çünkü Gölbaşı’nda hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimiz hayvansal ürünlerini satabilmek için Kazan’a götürmek zorunda kalıyor. Oysa Gölbaşı’nda bir entegre tesisinin kurulması durumunda uluşturulacak bir marka ile daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulabilir”

“ÇİFTÇİLER SERA VE SULU TARIMA YÖNELMELİ”

“Tarımda da ciddi problemlerimiz olduğunu düşünüyorum. Gölbaşı’nda ki çiftçilerimizin süratle seraya ve sulu tarıma yönelmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bakanlıkla ve diğer birimlerle beraber bir tarım şurası oluşturulması adına projeler üretmeyi hedefliyoruz”

“TARİHİ KÖY”

“Gölbaşı güzide bir ilçe olması dolayısıyla buraya turistleri ve vatandaşları çekebilecek ‘TARİHİ KÖY’ kurma projemiz var”

“OTOPARK SIKINTISI”

“Gölbaşı’nın merkez imarında eskiden otopark yapma zorunluluğu yoktu. Buda insanların araçlarını caddelere park etmek zorunda kaldı. Yeni imarda otopark mecburiyeti konduğu için onlarda o problem yok ama Gölbaşı göç alan bir yer dolayısıyla taşıt sayısıda arttı. Bu sorunu çözmek için modern park alanları yapmak lazım. Bu bir kangrendir Gölbaşı için. Bunun teknik arkadaşlarla görüşüp uygun noktalarda bunu çözme gerekliliği var diye düşünüyorum”