Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, organizasyonda 23 ülkeden 128 sporcunun yarıştığını söyledi.

Organizasyonda 16 Türk sporcunun da mücadele edeceğini aktaran Ercan, "Dünyanın en iyi bilardo tesislerinden birine sahibiz. Burada artık uluslararası birçok şampiyonaya ev sahipliği yapabiliyoruz." dedi. Ankara'da yaşayan bilardoseverleri maçları izlemeye davet eden Ercan, şunları kaydetti:

"Maçlarımız başladı. 23 Eylül'e kadar burada bir bilardo şöleni olacak. Tüm bilardoseverleri bekliyoruz. Dünyaca ünlü sporcular burada misafirimiz. Ülkemizi erkeklerde Tayfun Taşdemir, Berkay Karakurt, Tolgahan Kiraz ve Ömer Karakurt, kadınlarda ise Gülşen Degener, Güzin Müjde Karakaşlı temsil ediyor. Gençler kategorisinde de Burak Haşhaş, Denizcan Akkoca, Abdullah Kaya, Alptekin Can Özkan ile Hakan Görgüç yarışacak. Yine artistik bilardoda Barış Cin, Mehmet Sezer, Serdar Gümüş, Hacı Arap Yaman ve Tuncay Gülay bizi temsil edecek. Hepsinden yine çok önemli başarı ve dereceler bekliyoruz. 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası Ferdi Erkeklerde milli sporcumuz Tayfun Taşdemir üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Yerli yabancı tüm sporculara başarılar diliyorum."

75. 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası’nda Erkekler Şampiyonu Belli Oldu

Gölbaşı Uluslararası Bilardo Kompleksi’nde düzenlenen, dünyanın en iyi bilardo sporcularının bir araya geldiği 75. 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası Erkekler final müsabakasını aynı ülkeden rakibi Quyet Chien Tran'ı 50-34 mağlup eden Vietnamlı genç sporcu Phuong Vinh Bao kazandı. Finalde mücadele eden iki sporcuya da kupalarını Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek takdim etti. Milli sporcu Tayfun Taşdemir bronz madalya kazandı. Başkan Şimşek, “Şampiyonada yarışan tüm sporculara başarılar diliyor, organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür uluslararası turnuvalarla ilçemizi turizm açısından da bir cazibe merkezi haline getiriyoruz.” dedi.

Hem Turizm Hem de Esnafa Destek

Başkan Şimşek, sözlerini “Uluslararası organizasyonlarla Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açıyoruz. Sadece sporcular için değil, aynı zamanda ilçemize gelen turistler ve esnaflarımız için de güzel oluyor. İlçemizdeki böyle büyük etkinlikler sayesinde ekonomimize katkı sağlayarak Gölbaşı’nı daha da geliştiriyoruz. Spor Kenti Gölbaşı, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaparak sporun kalbi olmaya devam edecek.” şeklinde noktaladı.

75. 3 Bant Bilardo Dünya Şampiyonası Erkekler Finali'ne Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, protokol üyeleri ve bilardoseverler katıldı.