Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin kongresi Cumartesi günü Pembe Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kongrede Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'na yeniden mevcut başkan Yakup Sarıçiçek seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası Yönetim ve Denetim Kurulu raporları ibra edildi. Yeni oluşacak Yönetim Kurulu'na, gayrimenkul ipoteği almaya ve ipoteği fekki yetkisi ve kooperatifin takibinde bulunan alacakların yeniden yapılandırılması görüşülerek kabul edildi.

Ardından tek liste ile gidilen seçimde mevcut Başkan Sarıçiçek, yeniden göreve geldi.

Başkan Yakup Sarıçiçek, yaptığı açıklamada, genel kurula katılan tüm üyelere, teşekkür ederek seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Başkan Sarıçiçek " 43. Olağan genel kurulumuza katılımınız ile kooperatifimizi sahiplendiğinizi gösterdiğiniz için yönetim kurulumuz adına sonsuz teşekkür ederim. Biz de kooperatifimiz adına yönetim kurulu, denetim kurulu ve personellerimiz olarak siz değerli ortaklarımızın ihtiyacı olan finansmana en kısa sürede ulaşabilmeniz için durmaksızın çalışıyoruz. Sizlerin nezdinde yönetim kurulumuza, denetim kurulumuza ve personellerimize ayrıca Halk Bankası Gölbaşı Şube Müdürü ile tüm banka personeline teşekkür ederim. Bugün işlerinizi bırakıp buraya geldiniz. Bizlere olan güveninizi tazelediniz ve bizi yeniden onurlandırdınız. Yönetim ve denetim kurulu olarak sizlere hizmet etmek için buradayız. " dedi.

Genel Kurul toplantısına, Gölbaşı Esnaf Odası Başkanı İsa Albut, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Engin Eren, İyi Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Mehmet Öztürk, DEVA Partisi İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda ve dernek başkanları, davetliler ve üyeler katıldı.