Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Ukraynalı ailelerin çocukları, Gölbaşı Belediyespor tarafından her yıl açılan ‘Yaz Spor Okulları’nda başarılı oldukları dallarda yeteneklerini geliştirip, savaşın izlerini siliyorlar.

Gölbaşı Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Şahin yaptığı açıklamada, amaçlarının Gölbaşı’nda yaşayan Ukraynalı çocukları bir araya getirmek ve sosyalleşmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Ukranya’lı çocukların futbol ve kick boks branşlarında eğitim gördüklerini belirten Başkan Şahin “Göç idaresinin ilçemize göndermiş olduğu 8 ailenin 20 çocuğuna spor eğitimi veriyoruz. Türk misafirperverliğini göstermek amacıyla ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in talimatlarıyla burada bu çocuklarımıza vermiş olduğumuz eğitimlerin tamamı ücretsiz bir şekilde veriyoruz. Her türlü imkanı sağlıyoruz” dedi.

Çocukların spor kurslarına katıldıktan sonra daha sosyal ve kendilerini daha rahat ifade edebilecek duruma geldiklerini vurgulayan Gölbaşı Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Şahin “Ülkelerinde ki savaştan dolayı ülkemize gelen kardeşlerimizin ilk geldiklerinde en büyük dezavantajları dil bilmemelerinden dolayı arkadaş edinme problemleri yaşamışlardı. Bizimle birlikte antrenmanlar yapmaya başladıktan sonra kendi yaş gruplarında ki arkadaşlarıyla daha kolay iletişim kurmaya ve Türkçe öğrenmeye başladılar. Şimdi daha sosyal ve kendilerini daha rahat ifade edebilecek duruma geldiler. Gölbaşı’nın kendi yuvaları gibi gördüler. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in onlara sağladığı imkanlardan dolayı müteşekkirler” ifadelerini kullandı.

Çocuklar ise, hep bir ağızdan "Teşekkürler Gölbaşı Belediyespor, Teşekkürler Ramazan Şimşek" diyerek, sevgilerini dile getirdiler.

“11 SPOR BRANŞINDA EĞİTİMLER VERİYORUZ”

Gölbaşı Belediyespor’un açtığı yaz spor okulları hakkında da bilgi veren Başkan Musa Şahin “Gölbaşı Belediyespor olarak açtığımız yaz spor okullarında bin 500 çocuğumuza eğitim vermekteyiz. Amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak, televizyon ve internet alışkanlıklarını azaltmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Alanında uzman eğitmenlerimizle birlikte 11 branşta spor eğitimi vermekteyiz” şeklinde konuştu.