Tulumtaş Mağarasına Ziyaret

Gölbaşı Belediyesi tarafından turizme kazandırılma yönünde çalışmaları devam eden Tulumtaş Mağarası ziyaret edildi.

GÜNCEL - 25-01-2023 13:54

Tulumtaş Mağarasına Ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Eski ATO Başkanı Salih Bezci, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ile birlikte Tulumtaş Mağarası’nı ziyaret ettiler.

Başkan Şimşek, gezi esnasında mağaranın özellikleri ve içerde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.  MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Eski ATO Başkanı Salih Bezci, Tulumtaş Mağarası’nda yapılan çalışmalar ve verilen emek sebebiyle Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür ettiler.

Mağara hakkında heyete bilgiler veren Şimşek, 21 Mart’taki açılışın önemini vurguladı. Ankara’nın turizmine önemli bir katkı yapıldığının altını çizen Başkan Şimşek, “Burası 5 milyon yıl öncesinden oluşmaya başlamış ve oluşumu hala devam eden bir mağaradır. Bu mağara tesadüfen yol çalışması esnasında meydana gelen dinamik patlaması sonucunda ortaya çıkmıştır. 2019 da Allah nasip etti. Belediye başkanlığı görevine geldiğimizde de hemen ilk işimiz burayı gün yüzüne çıkartmak oldu. Buna çalıştık ve şu anda da gördüğünüz gibi turizme açılmış bir durumda. Güzel bir mağara, inşallah Ankara'mıza, ilçemize hayırlı olur. Ankara'ya gelen turistlerin de buraya gelip, burayı görmeleri bizi mutlu eder. Ben üzülüyorum, Ankara'nın hemen dibinde böyle bir mağara var, dünyaya duyurmaya çalışıyoruz ama Ankara'yı bir türlü buraya getiremiyoruz” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise “Tulumtaş Mağarası Ankara için önemli bir değer, gezilip görülmesi gereken bir yer. Çevre Yolunda olması ulaşımı da kolaylaştırıyor. 5 milyon yılda oluşmuş sarkıt ve bloklardan bahsediyoruz. Ankara siyasi bir kenttir. Aynı zamanda sanayi ve üniversite kenti olmasının yanı sıra turizm potansiyeli yüksek olan bir yerdir. Tulumtaş Mağarası da Ankara’nın turizm potansiyelini artıracaktır. Tabi buranın gezilecek bir yer haline getirilmesi son derece önemliydi. Belediye başkanımızın buraya el atması, Valiliğimizin de buraya destek olmasıyla çok güzel bir yer haline geldi. Hem görsel olarak hem de tarihi bir mesaj olması acısından araştırmacılarında görmek isteyecekleri bir yer oldu” şeklinde konuştu.

ATO Başkanı Gürsel Baran, “Bir Avrupa başkentinde ya da şehrinde böyle bir eser olsa ziyaretçisi günde on binlerdir, yüzbinlerdir. Biz Ankara olarak buranın farkında değiliz. Bu da bizim bir eksikliğimiz, inşallah bundan sonra turizmdeki ağırlığımızı hissettireceğiz. Biz ATO olarak Tulumtaş Mağarası için elimizden gelen ne varsa yapacağız.” dedi.

Önceki dönem ATO Başkanı Salih Bezci, “Ben Lübnan’da seneler önce bir mağara görmüştüm. Buraya benziyor. Oraya milyon sayıda turist geliyordu. Ankara’ya gelen turistler bir gün kalıyor ama burası açıldıktan sonra belki de daha uzun kalacak.” dedi.

1Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
2Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
3Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
4Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
5Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
6Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
7Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
8Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
9Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
10Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
11Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
12Tulumtaş Mağarasına Ziyaret
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
DAR GELİRLİYE KONUT MÜJDESİ

DAR GELİRLİYE KONUT MÜJDESİ

26-03-2024 - GÜNCEL

HİLAL KART KULLANIM ALANLARI ARTIYOR

HİLAL KART KULLANIM ALANLARI ARTIYOR

25-03-2024 - GÜNCEL