22-29 Ocak 2023 tarihleri arasında 7000'e yakın sporcunun katılımıyla Şanlıurfa’da düzenlenen Milli Takım seçmesi kriterlerinden olan Kick Boks Türkiye Turnuvası'nda 51 kg Gençler Full Contact branşında mücadele eden Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Spor Kulübü sporcumuz Yakub Alperen Kaysi tüm rakiplerini nakavt ederek 2023 yılı Türkiye Şampiyonu olarak Altın madalyanın sahibi oldu.

Kariyerindeki 5'inci Türkiye Şampiyonluğunun yansıra, Dünya Kupası Şampiyonluğu, Dünya Şampiyonluğu gibi başarılara imza atan Milli sporcu Yakub Alperen Kaysi yeni hedefinin "2023'te Avrupa Şampiyonluğunu elde ederek Şanlı bayrağımızı dalgalandırıp, inşallah İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinleteceğim" dedi.

Sporcunun hocası olan Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Spor Kulübü Başkanı, Kulüp ve KickBoks Milli Takım Antrenörü Şenol Kaysi ise açıklamasında, "kulüp olarak Şehit çocuklarımıza, Gazi çocuklarımıza, yetim-öksüz, işitme engelli, Ortopedik engellilere,anne-babası ayrı maddi durumu iyi olmayan korunmaya muhtaç çocuklarımıza ücretsiz Taekwondo, KickBoks, Boks, Muayhai, Wushu, İşitme engelli, Bedensel Engelli Taekwondo branşlarında spor eğitimi vermekteyiz. Amacımız çocuklarımıza, gençlerimize spor yaptırmak onların boş vakitlerini değerlendirip sağlıklı bireyler olmalarını sağlayarak topluma faydalı bireyler yetiştirmektir. Ayrıca şampiyon sporcular yetiştirerek Milli takıma sporcu kazandırıp Ülkemizi yurt dışında temsil ederek Şanlı bayrağımızı dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı okuttuyoruz." dedi.

Açıklamasının devamında, "faaliyetlerini sürdürdüğümüz Ankara Gölbaşı ilçesinde 2012 yılından bugüne kadar hiçbir destek almadan kendi imkanlarımızla bu hizmeti sunmak için çaba sarf ediyoruz. Faaliyetlerimizi arttırıp daha çok çocuğa, gence dokunmak istiyorum, onları spor yaptırarak kötü ortam ve alışkanlıklardan uzak tutarak topluma kazandırmak istiyorum. Benim derdim güzel ülkem ve ülkemin güzel çocuklarıdır. Bu bağlamda yetkililerden bizlere sahip çıkmalarını, destek vermelerini bekliyoruz" dedi.